CiU presenta els candidats comarcals per les eleccions al Parlament

alt
04/11/2010 - 16:14h

Convergència i Unió a l’Alt Penedès ha presentat aquesta setmana els tres candidats que portarà a les seves llistes a les properes eleccions al Parlament. Joan Raventós, que ha estat diputat les darreres legislatures, va presentar Pere Regull, Ramon Carbó i Sandra Roca com a uns “molt bons candidats”. Regull (CDC) anirà el 29 a les llistes, Carbó (UDC) el 65 i Roca (JNC) tancarà la llista de suplents.
Amb aquesta elecció, va explicar Raventós, “s’ha volgut reforçar el municipalisme i el Penedès en fa una gran aportació”, i va afegir que “són uns candidats que sempre han defensat els interessos dels seus municipis i aquesta és la millor eina que avala que ells seran els millors defensors de la Vegueria del Penedès”. Raventós va reconèixer que hauria estat el seu desig personal a contribuir a l’assoliment de la Vegueria, una fita pendent, i va oferir tot el seu “recolzament i assessorament” per als nous candidats. I va acabar dient “em sento molt orgullós que l’alcalde de Vilafranca sigui el qui em precedeixi com a diputat”.
Els tres candidats
Pere Regull és alcalde de Vilafranca des de l’abril de l’any passat. Fa més de 20 anys que milita a CDC i ha encapçalat les llistes de CiU a les dues darreres eleccions municipals. Regull va tenir paraules d’agraïment i reconeixement a la tasca realitzada durant tots aquests anys per Raventós de qui va dir-ne que malgrat hagi trobat una paret que es diu govern tripartit i que ha tingut durant aquests últims anys “ha aconseguit fer-hi una esquerda assolint l’Àmbit pel Penedès. La seva feina i la dels regidors de CiU a tots els ajuntaments ha estat encomiable”.
Ramon Carbó és alcalde de Sant Martí Sarroca des del 1999 ja sigui en coalició, amb minoria o aquestes darreres en majoria. Militant d’UDC des del 99 és conseller nacional d’Unió i membre de l’executiva comarcal. Carbó va ser clar quan va dir “lluitarem per la Vegueria i perquè el proper govern, que serà el nostre, compleixi amb el Penedès els compromisos que el tripartit no ha complert”.
Finalment la tercera candidata, la gelidenca Sandra Roca, és militant des del 1994 de la JNC. Va formar part de la llista convergent a les últimes municipals i actualment és membre de la mesa del consell nacional de la JNC i secretària d’organització comarcal.
Els eixos bàsics
Abans de desgranar els eixos bàsics que defensarà la coalició de CiU per al territori, Regull va voler aclarir que en el seu cas no hi haurà incompatibilitat de càrrecs sinó que la seva futura i previsible condició de diputat i alcalde es traduirà en una rendibilitat “més alta” assegurant que “quan més a prop estàs d’on es prenen les decisions més pots influir en aquestes”.
Als eixos bàsics que volen treballar des de CiU a l’Alt Penedès s’hi inclouen temes com el desenvolupament de l’Àmbit que Regull va dir que “és l’esquelet de la futura vegueria”, una vegueria per la qual es postula Convergència per incloure-la en la llei. D’altres temes prioritaris seran la promoció turística on cal lluitar per la marca Penedès i consorciar totes les oficines de turisme, millorar les connexions ferroviàries amb Barcelona i Tarragona, la gratuïtat dels peatges fins que no hi hagi una autovia per anar a Barcelona, el segon ambulatori que fa cinc anys “ens prometen”, va dir. Per Regull hi ha molta feina i molt engrescadora i en els propers dies aniran explicant a fons tots els temes del seu programa electoral.

També et pot interessar

Comentaris