Solidaritat signa un compromís per la Vegueria del Penedès

alt
03/11/2010 - 17:33h

Dijous passat, Solidaritat per la Independència va celebrar el seu acte principal a Vilafranca. La platea del Casal es va omplir de gom a gom amb unes 600 persones que van voler escoltar les primeres espases del partit indendentista liderat per l’expresident del Barça, Joan Laporta que va estar acompanyat d’Alfons López Tena, Uriel Bertran i Fèlix Simon, candidat del SI al Penedès.
Abans de l’acte de presentació de la coalició a la capital de l’Alt Penedès, els quatre candidats van signar el compromís a favor del reconeixement de la Vegueria del Penedès en l’ordenació i organització territorial de Catalunya i la immediata inclusió a l’actual Llei de Vegueries de la circumscripció del Penedès. El manifest també es refereix al ràpid i total desplegament de l’Àmbit Funcional de Planificació de les comarques penedesenques, un acord aprovat per unanimitat el 14 de juliol passat al Parlament de Catalunya.
El missatge de SI
Tot seguit, a l’escenari de la Societat La Principal, els impulsors de Solidaritat Catalana per la Independència van difondre el missatge que SI està estenent a tot el territori.
En la seva intervenció, el penedesenc Fèlix Simon va assegurar que “els catalans ens mereixem una major qualitat de vida”, objectiu de SI, que va qualificar de “proposta política sòlida i viable”.
Seguidament, Uriel Bertran va recordar que aquest projecte polític va néixer el mes de juliol passat “perquè el país ha volgut que neixi” i, en al·lusió a qui assegura que Catalunya no està prou madura per la independència va contestar “que no podem donar la responsabilitat als nostres fills i néts, tenim pressa i ens toca a nosaltres donar el pas”. Bertran va recordar que “ens hem trobat davant un Estat, l’espanyol, agressiu, dotat de mitjans d’incomunicació”, fet pel qual els catalans “hem de reaccionar i la millor manera de fer-ho és a les urnes, democràticament”. Finalment, el candidat número tres per Barcelona va deixar ben clar que “ens presentem per guanyar, no per ser la crossa de l’autonomisme. Som la primera generació de catalans i catalanes que podem proclamar la independència”.
S’han perdut 350.000 llocs de treball
A continuació, Alfons López Tena va recordar que si Catalunya és un Estat “continuarem a Europa, les pensions no perillaran, el benestar de vida augmentarà…”. El segon de la llista per Barcelona va renunciar al “mentrestant” quan va assegurar que “la independència s’aconsegueix quan hi ha diversos partits polítics que la proposen” i va recordar que “és una redundància dir que la independència és unilateral”. Va cloure la seva intervenció denunciant que cap partit polític ha denunciat que en el darrer any s’han perdut 350.000 llocs de treball a Catalunya.
“Depèn de nosaltres”
Finalment, el candidat de SI a la presidència de la Generalitat, Joan Laporta, va començar la seva intervenció dient que “la independència l’hem de prendre perquè és segur que des de fora no ens la donaran, només depèn de nosaltres” i, en aquest sentit, va fer una crida perquè “els catalans anem amb el cap ben dret, ja n’hi ha prou d’anar a demanar a Madrid per la porta del darrere”. Respecte a SI, Laporta va deixar clar que “és un moviment que va en augment i genera il·lusió a tot el territori, la independència genera sinergies positives i cal estendre el missatge arreu” i va recordar que “la independència que proposem des de Solidaritat no va en contra de ningú, va a favor de les persones que viuen i treballen a Catalunya”.
Foto: FÈLIX MIRÓ

També et pot interessar

Comentaris