Una nova iniciativa dels Tastavins marida vi amb música clàssica

27/10/2010 - 09:55h

L’Acadèmia Tastavins Penedès acaba d’inventar una nova aportació a la promoció de la cultura del vi i del territori amb un maridatge entre vins del Penedès i música clàssica. Un cop encarrilat el festival Vijazz, que celebra la bona sintonia entre aquest gènere i els vins i caves cada mes de juny des de fa quatre anys, ara es vol demostrar que els vins penedesencs també casen a la perfecció amb la música clàssica. Aquesta és la fórmula que s’ha imaginat vehiculant-la a través d’un concert que respon al nom d’Enoclàssic. La cita serà el 7 de novembre a les set de la tarda a l’Auditori de Vilafranca.

L’Enoclàssic ofereix la possibilitat d’assistir només al concert amb un brindis final amb xarel·lo per un preu de 6 euros, o bé participar en el tast de quatre vins del Penedès, dos blanc i dos negres (Torres, Can Feixas, Pinord i Segura Viudas) amb seient reservat a platea amb inscripció prèvia a un preu de 25 euros. Aquestes reserves són limitades a un públic d’entre seixanta i setanta persones.
Amb la col·laboració de la Fundació Eugènia Verdet i sota la supervisió del president de les Joventuts Musicals d’Espanya, Jordi Roch, s’ha elaborat un programa per a un concert dedicat a Bacus, déu del vi.
Amb aquesta intenció s’ha preparat un repertori de peces bàquiques de la música clàssica. Evidentment no hi són totes, només una petita representació, perquè la intenció de l’Enoclàssica és repetir cada any el concert. Els protagonistes a dalt de l’escenari seran intèrprets de primera fila que, tot i la seva joventut, ja s’han fet un nom. És el cas de les sopranos Anna Martínez i Vivien Albornà; el tenor Marc Sala i el baríton, Xavier Aguilar. L’acompanyament musical al piano anirà a càrrec del jove Pau Casan.
L’actuació constarà de dues parts, una primera centrada en el lieder i una segona amb àries d’òperes. Pel que fa al capítol de les cançons, hi haurà peces de Schubert, Strauss, Mompou, Schumann, Ravel i dos temes de Leonard Bernstein. Cal destacar la incorporació del poema de Josep Maria de Sagarra, “Vinyes verdes vora el mar”, musicat per Eduard Toldrà.
Pel que fa a la segona part, les àries seleccionades corresponen a les òperes i sarsueles “Cavalleria Rusticana”, de Mascagni; “L’elisir d’amore”, de Donizetti; “Marina”, d’Emilio Arrieta; “Loza, lozana”, de Jacinto Guerrero; “Hamlet”, d’Ambroise Thomas, i “La gazza ladra”, de Gioachinno Rossini.
El president de l’Acadèmia Tastavins, Joan Tarrada, i Eugènia Verdet van ressaltar la qualitat dels intèrprets i l’encertada selecció del repertori. Al mateix temps, Tarrada va indicar que el concert “ja té un cert ressò abans de fer-se”, fet que fa pensar en una bona acollida de la iniciativa i garantir, així, la seva continuitat.

Comentaris