El regidor del PSC d’Olesa entra a un govern que encara està en minoria

Avatar
21/10/2010 - 15:46h

El regidor del PSC d’Olesa de Bonesvalls, Pedro Juan, ha decidit entrar al govern format pels dos regidors del GOOB.
Fins fa relativament poc al govern hi havia els dos regidors del GOOB i un regidor d’UPO però aquest va ser destituït per l’alcalde, Enric Ases. D’aquesta manera, el govern es va quedar amb tan sols dues persones, una de les quals era el mateix alcalde.
Per aquest motiu, fa uns dies que, segons explica Pedro Juan, l’alcalde va demanar al regidor socialista que entrés a formar part del govern.El regidor ha volgut deixar clar que la situació al municipi “és insostenible” i que “és impossible una altra moció de censura perquè ja se’n va fer una en aquesta mateixa legislatura”.
Tot i que sap que la situació del govern és molt dèbil perquè té sis regidors a l’oposició i només tres al govern, el regidor socialista es compromet a aportar tot el que sigui possible “per acabar la legislatura d’una manera digna i que Olesa no perdi més el tren. Cal arribar a les eleccions amb les millors condicions i llavors que el poble decideixi”, afirma el secretari del PSC Cisco de la Cruz.

El regidor del PSC explica que no vol entrar al govern “per fer soroll” sinó per donar resposta a un poble que cada cop sent més descrèdit envers la classe política. “Volem aportar solucions, participació i transparència. Necessitarem un esforç molt gran però escoltarem i aprendrem. Olesa es mereix aquest esforç”, apunta Pedro Juan.

Josep Maria Trillo, membre de l’executiva del PSC, afirma que aquesta entrada al govern forma part també “del final d’una etapa però de l’inici d’un altre projecte que volem fer a Olesa, amb cares noves. Sabem que entrem amb minoria i que no és possible tampoc cap moció de censura, per tant, cal tirar-ho endavant d’altres maneres”.

Cal destacar que les carteres que s’ha quedat el PSC amb la seva entrada al govern són sanitat, benestar social, gent gran, barris, esports, participació ciutadana, consell municipal i joventut, a part de ser segon tinent d’alcalde.
Pel que fa al pacte que han arribat amb el GOOB, els socialistes afirmen que hi ha sis eixos bàsics però que encara estan negociant les actua-cions concretes que hi haurà dins el programa de govern fins a les properes eleccions municipals.
El regidor socialista afirma que han entrat al govern “no amb l’objectiu d’obtenir més vots perquè potser en tindrem menys sinó que el que volem és que l’Ajuntament deixi d’estar encallat i les coses que estan aturades tirin endavant”.

A més a més, des del PSC s’ha manifestat la voluntat de sumar més grups polítics almenys en pactes puntuals per anar tirant endavant els punts importants per al municipi. Els socialistes són conscients que és una situació anòmala i que ningú preveia però que cal sumar esforços.

Pedro Juan va entrar com a regidor el desembre del 2009 després que l’anterior regidor socialista va renunciar al càrrec, i forma part del govern amb GOOB des del dia 14 d’aquest mes d’octubre.

També et pot interessar

Comentaris