El PSC del Vendrell demana el cessament de l’interventor, condemnat per abús sexual

alt
19/10/2010 - 15:17h

El Grup Municipal Socialista ha demanat a l’alcalde del Vendrell, Benet Jané, que cessi a Ferran Hinojo com a interventor municipal accidental de l’Ajuntament del Vendrell. Els socialistes consideren que un cop ratificada la sentència pels tribunals que va condemnar l’interventor per un delicte d’abús sexual a una menor d’edat, l’actual alcalde no té ‘cap excusa’ per mantenir a Hinojo en el seu càrrec, ja que no hi ha possibilitat d’un nou recurs ordinari. Recordem que, com ja va publicar el 3d8 en la seva edició impressa de divendres passat, dia 15, Ferran Hinojo ha estat considerat en sentència ferma culpable per abusar sexualment d’una noia de 17 anys que treballava a l’Ajuntament del Vendrell, l’any 2005, i a qui va tocar els pits sense el consentiment de la jove. La sentència definitiva ratifica l’establerta el novembre del 2009, si bé rebaixa la pena econòmica imposada a Hinojo. Així, l’interventor municipal del Vendrell haurà de pagar una multa de 15 euros diaris durant 4 mesos, enlloc dels 12 mesos estipulats inicialment, i haurà de satisfer una indemnització a la víctima per import de 1.500 euros, quan la sentència inicial l’havia fixat en 4.000 euros.
Reacció del PSC
Des del PSC del Vendrell s’ha emès un comunicat de premsa en què demana a l’alcalde que cessi Ferran Hinojo de les seves funcions. Tot seguit transcrivim la part esencial de la nota del grup socialista:
“No entenem com el consistori continua protegint al condemnat. Després de la primera sentència, Jané va refusar cessar Hinojo de la seva actual responsabilitat al•legant la seva presumpció d’innocència. Ara, a resultes d’aquest recurs s’ha ratificat la sentència que el condemna per abusos sexuals a una noia menor d’edat en el moment dels fets. Els socialistes ens preguntem què més necessita Jané per actuar en aquest cas.
El regidors socialistes, en cap moment, han demanat que s’acomiadi com a funcionari a Ferran Hinojo, però creuen necessari que abandoni la seva actual ocupació com a interventor de l’ajuntament atès que es tracta d’un càrrec que ocupa només per la confiança de l’actual alcalde. Des del PSC consideren que una persona condemnada per un delicte d’aquest tipus no pot ocupar un alt càrrec municipal i, a més, destaquen que, Hinojo té a un nombrós grup de dones sota les seves ordres al consistori.
El grup socialista també demana a l’actual alcalde que doni la cara d’un vegada per totes i expliqui perquè s’entossudeix a mantenir en el càrrec a aquesta persona quan hi ha més gent vàlida a l’ajuntament per dirigir el departament d’intervenció. Des del PSC només volem fer èmfasi que aquest comportament de Benet Jané dona lloc a suspicàcies i possibles interpretacions que només fan mal a la imatge de la institució i el seu bon funcionament. El silenci de l’alcalde és com a mínim sospitós, i demanem un altre cop, que doni explicacions públiques a tota la població del Vendrell.
Des del PSC es recorda que l’Audiència de Tarragona ha rebutjat els arguments de la defensa d’Hinojo i ha ratificat el delicte d’abús sexual. Els magistrats només han rebaixat la sanció econòmica al condemnat per un defecte de forma i pel temps que ha passat des de que es van denunciar els fets l’any 2005″.
 

També et pot interessar

Comentaris