Primera torre de vuit vendrellenca descarregada en… 36 anys!

alt
17/10/2010 - 16:43h

Els Nens del Vendrell han recuperat aquest diumenge la torre de vuit amb folre, un castell que no completaven des de feia 36 anys, en una actuació al Camp Nou del FC Barcelona, i que no carregaven des de la Diada de Sant Fèlix de Vilafranca de l’any 1975. Per tant, cal remuntar-se 35 anys enrera per veure l’anterior castell folrat per la colla del Vendrell. altLògicament, la consecució de la torre de vuit amb folre ha provocat una eufòria generalitzada a la plaça Vella, a la segona ronda de la tradicional Diada de la Fira de Santa Teresa. El castell ha pujat en tot moment molt parat, sense perdre les mides i ja en el moment de ser coronat ha provocat un esclat de joia a l’afició castellera que omplia la història plaça vendrellenca. Faltaven dos minuts mal comptats per a les 3 del migdia i, és clar, la descarregada del castell ha anat incrementant l’alegria i afició de la colla i la resta de la plaça. La celebració de la torre s’ha allargat ben bé uns deu minuts, com si l’actuació s’hagués donat per acabada en aquell moment.
La jornada ja havia començat prou bé pels Nens, que han completat el cinquè quatre de vuit de l’any i han agafat moral per afrontar el gran i principal repte de la diada. La torre de vuit amb folre era un castell que els Nens havien preparat a consciència al llarg de l’any i aquest diumenge, a diferència dels anteriors intents a la festa major de Llorenç, en una diada pròpia al Vendrell i, per dues vegades, al Concurs de Tarragona, el castell ha estat molt ben lligat a nivell de folre i terços i l’estructura no ha perillat en cap moment.
altA la tercera ronda, els Nens han volgut intentar un tercer castell de vuit, el tres. Malauradament, però, l’estructura ha quedat en intent tot i pujar força bé, atès que un dels dosos ha tingut problemes per col·locar el peu al lloc corresponent. S’han perdut uns segons preciosos que han fet impossible carregar el ‘pare dels castells’. Al final, els vendrellencs han descarregat un sòlid cinc de set, per la qual cosa han acabat signant una de les actuacions de més nivells en la història de l’entitat.
Colla Jove Xiquets de Tarragona
L’actuació de Santa Teresa 2010 l’ha obert la Colla Jove Xiquets de Tarragona, amb un tres de nou amb folre defensat, però que ha pogut ser descarregat. A la segona ronda han començat els problemes per a les colles de fora del Vendrell i el quatre de nou amb folre dels tarragonins ha patit una greu caiguda. Això sí, un cop el castell havia estat carregat ‘in extremis’. A la darrera ronda, els tarragonins han carregat sobradament el quatre de vuit amb l’agulla, el primer des dels principis del segle XXI. Tanmateix, l’enxaneta s’ha estat uns segons al capdamunt del pilar de sis i ni tan sols ha fet el gest de baixar abans que no es trenqués l’espadat.
Colla Joves Xiquets de Valls
La colla que ha patit una diada més allunyada de les seves pretencions ha estat la Joves vallenca. Així, tot i descarregar en la primera ronda el tres de nou amb folre, els vallencs han ensopegat tan amb el quatre de nou folrat, que ha fet llenya als darrers instants; i també han hagut de desmuntar un quatre de vuit per indecissió de la canalla. Ja a la tercera ronda, la Joves si que ha pogut completar el carro gros.
Com és habitual en les grans ocasions castelleres, aquest setmanari publicarà divendres que ve, dia 22, un pòster a color de la històrica torre de vuit que els Nens del Vendrell han fet aquest diumenge.

També et pot interessar

Comentaris