El Comitè d’Empresa de l’Hospital denuncia el Consorci Sanitari

08/10/2010 - 08:26h

El Comitè d’Empresa de l’Hospital Comarcal ha denunciat el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès perquè considera que és injust que des del mes de juny se’ls hagi rebaixat en un cinc per cent lineal el sou després de portar ja dos anys amb el sou congelat.
Des del Comitè d’Empresa, Sergi Ferreras i Pilar Rosal es queixen que “l’empresa mai ens ha volgut equiparar als funcionaris i mai ens ha volgut donar els avantatges que ells tenen però ara quan es tracta de rebaixar sous ens igualen als funcionaris quan nosaltres no ho som, sinó que som treballadors concertats”. Rosal apunta que han rebaixat un 5% del sou “a tothom i en tots els conceptes” i que per això han decidit denunciar el Consorci.
Segons Ferreras, el decret “recomana abaixar els sous als treballadors, però no obliga” i es queixa també que hi ha altres aspectes que també s’estan retallant com ara el material. De moment creuen que el pacient no ho nota però que si això continua així el pacient se’n ressentirà. “Nosaltres mantenim la qualitat en la nostra feina i per això el pacient està content però està clar que si continuen rebaixant al final es notarà”, afirma Pilar Rosal. A banda de sous i material, els representants dels treballadors afirmen que també s’està retallant en substitucions de baixes, per exemple, i, per tant, en personal.

Segons expliquen des del Comitè, al principi el Consorci es negava a negociar i a arribar a cap tipus de pacte “però quan es van assabentar que nosaltres volíem anar a per totes doncs van donar els primers passos per negociar”. El problema, però, afirmen, és que les condicions que els ofereixen des de l’empresa no són les que el Comitè vol i, per tant, han decidit tirar endavant la denúncia al Tribunal Laboral.

I quines són algunes de les condicions que oferia el Consorci? Doncs, segons expliquen des del Comitè, “treure els diners igual però d’altres llocs com ara pagues extres de Nadal, treure dies de lliure disposició, etc”. Per això s’han negat a pactar tot i que des del Tribunal Laboral els van dir que l’empresa era “molt conciliadora”.

Rosal i Ferreras apunten també que en altres municipis on s’ha tirat endavant la denúncia “l’empresa els ha tornat els diners a compte fins que hi hagi la sentència”. Aquesta sentència, però, pot trigar molts mesos a arribar ja que segons diuen “aquest tipus de denúncies han passat en molts municipis”.

A banda de la denúncia, des del Comitè s’estan fent algunes altres accions com ara penjar una pancarta reivindicativa al vestíbul de l’Hospital, seguir les vagues en contra les retallades, etc. Cal destacar finalment que el Comitè afirma que la majoria dels 500 treballadors els han donat suport per tirar endavant la denúncia ja que “quan es tracten temes de diners, tothom hi està d’acord”.

També et pot interessar

Comentaris