El 3d8 regala aquest divendres tres pòsters de castells en 3D

alt
07/10/2010 - 17:21h

El 3d8 regala, amb l’edició impressa d’aquest divendres, dia 8, tres pòsters de fotografies de castells de les colles penedesenques al Concurs de Tarragona de diumenge passat en format 3D. Els exemplars en paper incorporen gratuïtament les ulleres especials per veure les imatges en tres dimensions, aptes també per veure canals de televisió que emetin en el mateix format. altAquesta iniciativa, pionera a la premsa comarcal, però també a nivell de l’Estat, va sorgir arran d’unes primeres proves per Sant Fèlix que van fer els fotògrafs vilafranquins Sergi Ros i Toni Galitó, que han aconseguit els millors resultats al Concurs de Castells de Tarragona. El Sergi i el Toni duien dues càmeres cadascú que feien fotos simultàniament. Les càmeres es posen de costat, com si fossin els ulls d’una persona, i separades entre elles per una distància calculada. Les dues imatges resultants són com les imatges que capta cada ull humà. En el cas de les persones, el cervell processa les dues imatges, les integra i els dóna la profunditat de les tres dimensions.
En el cas de la fotografia, la integració de les dues imatges la fan unes ulleres especials que, en una imatge elimina el color vermell i en l’altra foto, n’elimina el blau. Això ajuda a integrar les dues fotos, però, un cop més, el nostre cervell serà el que crearà la sensació dimensional. És important que, perquè es vegi correctament, les ulleres que es poden trobar en el 3d8 d’aquest divendres es posin de tal manera que el color blau vagi a l’ull dret.
Per preparar les imatges, Adolf Peroy les retoca a posteriori i corregeix els possibles desajustos que s’hagin pogut produir en captar la imatge.
El resultat és impactant i a les pàgines centrals de l’edició que el 3d8 publica aquest divendres, que inclou fins a 16 planes amb tota la informació del XXIII Concurs de Tarragona, es poden veure concretament: el pilar de vuit amb folre i manilles carregat a la Tarraco Arena Plaça pels Castellers de Vilafranca, la torre de vuit folrada que van carregar-hi els Xicots de Vilafranca i el quatre de vuit que van descarregar els Nens del Vendrell. Si les voleu comprar a una mida superior i un paper de qualitat, només ho heu de demanar a toni@galito.net. I també podeu encarregar projectes nous i personals.

També et pot interessar

Comentaris