Dos dels sis tigres localitzats en una finca de Cunit encara malviuen a l’indret

alt
06/10/2010 - 15:14h

La Fundació per a l’Adopció, Apadrinament i Defensa dels Animals (FAADA) ha denunciat que dos dels sis tigres que el Circ Universal va abandonar en un remolc de camió a Cunit fa més de cinc anys encara es troben en la mateixa situació. Segons la FAADA, el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç -òrgan competent pel que fa a les llicències de fauna exòtica- va decomissar els sis tigres perquè la documentació dels animals era falsa i el propietari no els podia mantenir. Mentre que quatre dels tigres es van traslladar a un safari de Madrid aquest estiu, el Ministeri, diu l’entitat, no respon a les peticions de trasllat dels altres dos, que estan en un entorn i un estat de salut precaris.
La FAADA va saber a principis d’aquest 2010 que el Circ Universal havia abandonat feia més de cinc anys sis tigres en un remolc de camió a Cunit. Quatre dels animals van ser traslladats l’agost passat a un parc safari de Madrid, on representants de la Fundació els han fet un seguiment i on poden viure en millors condicions i rebre atenció. En canvi, l’entitat denuncia que el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, que ha de tramitar el trasllat d’aquest tipus d’animals i ara és qui en té la custòdia legal, no ha respost a les seves peticions per dur els dos tigres que romanen a Cunit a un espai millor i on puguin ser atesos.
La presidenta de la FAADA, Carla Cornella, ha explicat que l’entitat ha sol•licitat en diverses ocasions aquest trasllat a un santuari i fins i tot ha proposat al Ministeri fer-se càrrec del seu cost -més de 25.000 euros-, amb la condició que es construís un recinte adequat per als animals, on poguessin estar sols per les seves condicions de salut. “A l’agost els vam enviar la darrera carta, però no ens han dit res de res. Volem que l’Administració respongui i valori l’oferta que els fem”, ha declarat Cornella, que també ha lamentat que ni l’Estat ni la Generalitat no hagin fet cas a l’entitat per traslladar els felins a un parc zoològic espanyol.
Els dos tigres que encara viuen al remolc a Cunit són els més vells dels sis que hi havia -tenen entre tretze i catorze anys- i no es troben en bon estat de salut. Un d’ells presenta problemes per moure’s i l’altre té dificultats per respirar. Segons ha explicat la FAADA, la Fundació i l’entitat anglesa experta en fauna salvatge The Born Free Foundation ofereixen des de fa mesos al Ministeri una atenció gratuïta i reiterada per part de veterinaris experts en grans felins, tot i que “aquestes ofertes han estat ignorades”. Fins ara, les úniques proves veterinàries que se’ls han fet han estat unes analítiques generals de sang, quan en canvi “és imprescindible una diagnosi completa dels animals per conèixer el seu estat de salut i saber quines possibilitats hi ha per al seu trasllat i reubicació”, assegura l’entitat.

També et pot interessar

Comentaris