L’Ajuntament de Calafell aprova provisionalment el nou POUM

06/10/2010 - 15:08h

El ple de l’Ajuntament de Calafell ha aprovat aquest dimecres, de manera provisional i prèviament a l’aprovació definitiva per part de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat, el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Segons el propi consistori, aquesta aprovació representa un pas decisiu per posar fre al creixement urbanístic massiu dels últims anys, reservar sòl per construir equipaments i serveis i potenciar l’activitat econòmica. Alguns apunts que reflecteixen aquest fet és que el nou Pla d’Ordenació Urbanística ha reduït en 70 hectàrees el sòl urbanitzable; per tant, s’ha guanyat una nova zona verda al nucli de Segur de Calafell, on estava previst la construcció d’uns 2.000 habitatges. També permet disposar de més sòl per a construir equipaments, amb el conseqüent estalvi de més 300 milions d’euros per a les arques municipals. Fins ara, l’ajuntament havia de comprar el terreny per construir un equipament a preu de mercat.
L’alcalde, Jordi Sánchez, es mostra satisfet d’haver tirar endavant el Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal que dibuixa el Calafell de l’any 2025 preservant els valors del municipi. Sánchez defensa que era un dels compromisos d’aquest mandat i que “era important parar, reflexionar i planificar. El Pla d’Ordenació respon a aquesta premissa perquè és un full de ruta per als propers anys que defensa els valors de Calafell, com l’entorn natural, el patrimoni històric i la qualitat de vida”.
Sánchez també ha subratllat que el POUM “ha recollit el 70 per cent de les al•legacions presentades en la seva totalitat que han demanat els veïns de Calafell” i que el document “marca un abans i un després”. Sánchez ha posat exemples dels beneficis de la planificació que contempla el nou document, com ara el fet que Segur de Calafell es podrà disposar de solars per fer habitatges de protecció oficial, ara inexistents.
Més informació sobre aquesta aprovació en l’edició impresa del 3d8 d’aquest divendres, 8 d’octubre.

També et pot interessar

Comentaris