Els Xicots de Vilafranca carreguen la torre de vuit amb folre després de tres anys

alt
04/10/2010 - 10:38h

Els Xicots carreguen la torre de vuit amb folre, després de quasi tres anys sense fer-ho, i descarreguen al 4 de 8 al Concurs de castells de Tarragona. Al voltant 350 persones van formar part de l’expedició dels Xicots a la Tarrraco Arena Plaça. 4 Van quedar en una meritòria desena posició.
Quan van assolir la seva classificació pel concurs els Xicots ho van celebrar d’allò més perquè sabien que això comportava estar entre les 14 colles privilegiades que podien participar en una de les cites castelleres més importants i mediàtiques del món casteller. Així doncs, arribaven a Tarragona, aquest passat diumenge 3 d’octubre, amb la il•lusió de fer-hi un bon paper. Finalment van sortir de plaça contents d’haver completat el tercer 4 de 8 de l’any i de carregar la torre de 8 amb folre tres anys després d’haver assolit la darrera. El mal regust de boca el va deixar un 3 de 8 que va quedar lluny del que s’havia vist als assajos i que ja van carregar per la festa major de Vilafranca. Destacar també, que van entrar a la Tarraco Arena Plaça amb 350 camises i samarretes una xifra que mai havien assolit en cap altra actuació de la seva història. Membres dels Matossers de Molins de Rei, dels Castellers de Rubí i dels de Castelldefels també van participar amb els Xicots en aquest concurs.

Van obrir l’actuació en la segona subronda conjunta amb el carro gros. Un castell que després de carregar-lo per la diada del Firal el mes de juny i de descarregar-lo dos vegades per la Festa Major es presentava com el castell de vuit més solvent. I així va ser, amb les mides correctes en tot moment es va completar com un dels millors de l’any.

En la segona ronda i amb un peu imponent van afrontar el segon repte del dia, la torre de 8 amb folre, el seu castell sostre. Després de muntar el folre, els Xicots van tirar amunt la torre amb convenciment. Amb les mides un xic obertes el castell es va mostrar bellugadís però la decisió de la canalla va permetre carregar-lo. Una fita que no s’assolia des de la darrera que es va descarregar per la diada del Roser de l’any 2007. Els Xicots ho van celebrar saben que havien aconseguit el repte més important de l’actuació.

En tercera ronda van atacar el 3 de 8, un altre castell límit pels Xicots. També a la primera com els altre dos castells anteriors, es va tirar amunt. Aquest cop però, el castell va cedir quan els dosos s’acabaven de col•locar. Sense dubte aquest va ser el punt negre de la diada doncs l’intent no va respondre al que s’havia vist en els assajos. Per això, els Xicots es van plantejar tornar-lo a provar amb més serenor en la quarta ronda però la lesió d’un dels membres clau del tronc ho va impedir.

Finalment es va tancar l’actuació amb el 5 de 7, completat sense més problemes que el del casament per les hores d’actuació. 4 de 8, torre de 8 amb folre carregada i 5 de 7 van donar el desè lloc als Xicots. Després de l’entrega de premis van fer un pilar de 5 de comiat.

Els Xicots van marxar de Tarragona contents per haver assolit un castell que els permet ser de nou colla folrada i també per demostrar la confiança que tenen en el 4 de 8. En conjunt, contents, per haver fet la millor actuació dels darrers tres anys en un marc incomparable com, és el del concurs de castells, i amb un gruix de participants que mai havien assolit.

També et pot interessar

Comentaris