La catorzena edició del Cavatast torna els propers 8, 9 i 10 d’aquest mes

alt
Avatar
29/09/2010 - 13:55h

 

El Cavatast, la mostra de cava i gastronomia de Sant Sadurní, recupera enguany la fórmula amb la qual ha consolidat el seu èxit i, per tant, es desenvoluparà a la capital del cava del 8 al 10 d’octubre. Això vol dir dos dies molt intensos, el dissabte i el diumenge, amb el pròleg del divendres, que és el dia de la inauguració i que es dedica especialment a la gent de Sant Sadurní i la zona del Penedès.
La presidenta d’Omnium Cultural, Muriel Casals, serà aquesta vegada l’encarregada d’inaugurar tant aquest 14è Cavatast com la 24a Fira Comercial i Industrial. L’acte tindrà lloc el divendres 8 d’octubre, a les 6 de la tarda, al saló de plens de l’Ajuntament.
La tallada de cinta i l’obertura oficial del recinte de la mostra, un any més a la rambla de la Generalitat, serà al voltant de les 7 de la tarda, i aquell primer dia estarà oberta fins a les 10 de la nit. El dissabte l’activitat s’iniciarà a les 12 del migdia i s’allargarà fins a les 11 de la nit de manera ininterrompuda. Finalment, el diumenge es podran fer degustacions entre les 11 del matí i les 9 del vespre. El Patronat de Turisme ha decidit mantenir els mateixos preus que l’any passat. Recordem que tres degustacions de cava i la copa commemorativa tenen un cost de 4,50 €. El tast de gastronomia també val 4,50 €, mentre que el tast de xarcuteria i el de pastisseria/xocolates està fixat en 2,50 €. Com en anys anteriors, també s’ofereix el trenet turístic, la placa de cava commemorativa i activitats diverses a la sala de tast.

Un total de 43 estands

El director tècnic del Patronat de Turisme, Joan Capellades, va explicar que enguany hi haurà un total de 43 estands i 700 m2 de carpes. El nombre de caves participants pateix una lleugera davallada, ja que n’hi haurà cinc menys que el 2009, mentre que es manté la participació de tres restaurants (Cal Blay, Hotel Fonda Neus i Il Picarolo), dues cansaladeries (Canalets i Rovira), tres pastisseries (Ca l’Arseni, Carafí i Sant Jordi) i una xocolateria (Simón Coll). Pel que fa als cavistes, hi seran presents 29 empreses: Alsina & Sardà, Bertha, Castell de Peralada, Castellblanch, Castelo de Pedregosa, Codorniu, Covides, Cum Laude, Eudald Massana, Fonpinet, Freixenet, Jaume Giró i Giró, Juvé & Camps, Llopart, Maria Casanovas, Mascaró, Maset del Lleó, Mont Marçal, Montesquius-Robert J. Mur, Naveran, Raventós i Blanc, Raventós Soler, Rosell Gallart, Segura Viudas, Sumarroca, Torelló, Vallformosa, Varias i Vilarnau. També hi tindran estand Caixa Penedès, l’Escola de Viticultura i Enologia d’Espiells, el Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, l’Associació Festa de la Fil·loxera i Ràdio Sant Sadurní.
També cal remarcar que l’esforç de l’Ajuntament en favor del reciclatge ha portat a prendre la decisió d’utilitzar novament en el Cavatast una vaixella (plats i coberts) absolutament compostable.

Sala de tast

Un dels atractius del Cavatast són les activitats que s’ofereixen dissabte i diumenge a la sala de tast, un espai amb capacitat per a 40 persones ubicat en una carpa. Seguint la mateixa línia de l’any passat, aprofitant que l’oferta va tenir molt bona acollida, el Patronat de Turisme ha programat un ventall d’activitats força ampli, amb els sommeliers com a grans protagonistes. Hi ha un maridatge entre ostres i cava, a càrrec de Thierry Airaud (restaurador) i Rosa Vila (sommelier); una sessió d’històries curtes per a petits i grans sobre els secrets del cava, a càrrec de Jordina Biosca (actriu) i Joan Soler (enòleg); dues sessions de la cuinera Ada Parellada i la sommelier Rosa Vila; una altra sessió amb Meritxell Falgueras (sommelier) i Ramon Francàs (periodista); un tast de caves amb el sommelier Jordi Raventós, guanyador del “Nariz de Oro”, i un maridatge de cava i pernil amb el sommelier Jordi Bort. El preu de cadascuna de les sessions és de 6 € i es recomana fer la inscripció prèviament a l’Oficina de Turisme, al telèfon 93 891 31 88 o a l’adreça info@cavatast.cat.
El director tècnic del Cavatast va recordar que l’any passat van passar per la mostra prop de 50.000 visitants, es van servir 75.000 degustacions de cava i també prop de 30.000 degustacions de gastronomia. Per bé que les previsions per aquest 2010 són bones, la regidora de Comerç i Turisme, Esther Parellada, va deixar molt clar que l’objectiu no és créixer en nombre de visitants sinó atraure a persones que tinguin interès a conèixer el món del cava amb més profunditat. Val la pena tenir en compte que més del 65% dels visitants de la mostra són de fora del Penedès i que majoritàriament tenen tendència a tornar en edicions posteriors. La regidora va presentar aquest XIV Cavatast a la nova seu del Patronat de Turisme, a la Fassina de Can Guineu, i va agrair la confiança de totes les caves i establiments de la vila que seran presents a la mostra, a la vegada que va destacar el fet que Caixa Penedès segueixi patrocinant l’esdeveniment. A la presentació van assistir-hi els directors de les dues sucursals de Caixa Penedès a Sant Sadurní, a més d’alguns dels cavistes i restauradors participants en la mostra.
 

 

Comentaris