Cultura de Vilafranca busca complicitats privades per superar la crisi

28/09/2010 - 09:45h

Ja feia unes quantes rodes de premsa que ho avisava però el darrer missatge del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, va ser definitiu: A causa dels problemes financers i pressupostaris de l’Ajuntament s’hauran de reduir despeses i això obliga a reordenar la programació de Cal Bolet i de l’Auditori. Això significa que a partir d’ara hi haurà dos trams de temporada dividida en dos quatrimestres, d’octubre a gener i de febrer a maig, mesos d’estiu a banda.

La reflexió de Gusi va anar més enllà per avisar que “l’esforç de contenció ha d’arribar a tots els sectors implicats” i al mateix temps fer una crida a la “col·laboració de les entitats i associacions de manera que, per exemple, es pugui gestionar la programació de manera compartida”. En aquest sentit es va anunciar com a novetat la col·laboració que s’estableix amb el Casal de Vilafranca per tal de publicitar mútuament els espectacles respectius.
En qualsevol cas el que resta d’any i fins al gener del 2011 la programació de Cal Bolet i l’Auditori està tancada i aquesta setmana s’ha donat a conèixer. Cal dir que a primer cop d’ull és una de les més atractives dels darrers trimestres amb noms com Pere Arquillué i un monòleg de Beckett, Oriol Broggi dirigint per partida doble un elenc de consagradíssims actors a “Natale in casa Cupiello” i a “Electra”, i el flamant director de programació del Romea, Julio Manrique, amb “Coses que dèiem avui”, estrenat al Grec.
Música variada
En l’àmbit musical, propostes per a tots els gustos òpera, pop, clàssica, folk i gospel. A destacar la proposta idie-pop de Mishima, que presentarà “Ordre i aventura” i el concert amb obres de Schumann i Beethoven que reunirà el Nou Ensemble Orquestral XXI, amb més de trenta músics a l’escenari, i dos pianistes de renom Astrid Steinschaden i Marc Heredia, que arriben de la mà d’Eugènia Verdet.
Tot plegat sense oblidar que al desembre s’estrenarà l’espectacle de dansa que actualment s’està treballant dins del projecte “Pobles en dansa”. Per segon any, Vilafranca s’afegeix al Festival de Gospel de Barcelona i porta un concert a càrrec de The Gospel Times.
En total, doncs, onze espectacles de teatre, música i dansa per a una programació que començarà el 17 d’octubre i finalitzarà el 30 de gener. De moment, aquesta és l’oferta que ja s’havia tancat per als poròxims mesos.
Pel que fa als preus de les entrades, enguany se situen entre els 10 i els 16 euros i les localitats es podran adquirir per anticipat a les taquilles de Cal Bolet els dijous o a través del Telentrada de Caixa Catalunya.

També et pot interessar

Comentaris