PxC es queda sola en voler declarar ‘persona non grata’ els immigrants il·legals del Vendrell que delinqueixin

27/09/2010 - 16:06h

El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) del Vendrell s’ha quedat sol aquest dilluns al ple del municipi quan s’ha debatut la proposta de resolució presentada pel partit que pretenia declarar ‘persona non grata’ els immigrants il•legals i delinqüents que viuen a la localitat’. El portaveu del grup, August Armengol, ha assegurat que aquestes persones il•legals i delinqüents, unes 500 a la localitat -ha insistit-, no aporten cap benefici al municipi, reben ajudes de l’administració, incrementen els índex de delinqüència a la comarca i fomenten el treball clandestí i il•legal. La resta dels grups municipals de l’Ajuntament han rebutjat en ple la proposta amb 16 vots en contra.
El ple de l’Ajuntament de El Vendrell ha portat damunt de la taula la proposta de resolució de Plataforma per Catalunya (PxC) de declarar ‘persona non grata’ a immigrants il•legals i delinqüents. Segons la mateixa, l’objectiu és comunicar a la Subdelegació del govern de l’Estat la situació administrativa irregular d’un ciutadà estranger per obrir el conseqüent expedient d’expulsió en el moment que aquest vulgui empadronar-se al municipi. Segons la proposta presentada per Plataforma per Catalunya cal informar oralment i per escrit que aquest immigrant està incomplint la llei sobre els drets i les llibertats dels estrangers a l’Estat. Així mateix, cal que se li expliqui que està cometent una ‘infracció greu’ i se li comuniqui que l’obligaran a sortir del país.
Retirar la proposta de l’ordre del dia
Tot i que el president del ple i alcalde del Vendrell, Benet Jané, no ho ha concedit, des del PSC s’ha demanat que aquesta proposta es retiri de l’ordre del dia ja que és ‘il•legal’. En tot cas, mentre que August Armengol llegia i explicava la proposta, diferents regidors de CiU i del PSC han sortit de la sala de plenari.
Un cop passada la votació i durant l’explicació de vot, el socialistes han insistit un cop més en la ‘il•legalitat’ de la proposta de resolució ja que atenta contra els drets de les persones, té finalitats racistes i és un ‘discurs que no porta enlloc’. D’altra banda, des del PP han dit que els populars del Vendrell ‘mai permetran que el municipi posi etiquetes xenòfobes a cap tipus de persona’.
Finalment, el regidor de Convivència i Civisme de l’Ajuntament, Jaume Domingo (CiU), ha explicat que la proposta conté errors en la seva formulació ja que els immigrants il.legals no tenen accés a cap tipus d’ajuda pública i ha instat a ‘tractar a les persones com persones’. Amb tot, Domingo la lamentat el to radical de Plataforma per Catalunya tot i que ho ha contextualitzat amb la proximitat de les eleccions al Parlament a finals de novembre i les municipals del proper mes de maig de 2011.

També et pot interessar

Comentaris