CC.OO. i UGT fan una crida a la vaga general de dimecres

alt
24/09/2010 - 08:35h

Comissions Obreres i la Unió General de Treballadors, les dues centrals sindicals que convoquen la vaga general d’aquest dimecres 28 de setembre a tot l’Estat espanyol en protesta per la reforma laboral que, a començament d’aquest mes, va aprovar el govern socialista de José Luís Rodríguez Zapatero han mostrat el seu optimisme i pensen que a l’Alt Penedès la vaga tindrà un ampli seguiment. Així ho van explicar aquesta setmana els dos secretaris generals a l’Alt Penedès-Garraf, Albert Rodríguez (CCOO) i Francesc Rica (UGT).
Rodríguez i Rica van explicar que el treball dels dos sindicats ha estat conjunt i molt intens a través de les assemblees de delegats i treballadors i, a una setmana de la vaga, portaven realitzats més de 120 comitès i seccions sindicals així com més de 150 assemblees a empreses de la comarca de diferents sectors (indústria, construcció, transport, sanitat, educació, administracions, etc…). També van voler fer referència a les més de mil adhesions que, a títol individual, han tingut de treballadors que han volgut manifestar obertament el seu desig a fer vaga. Especialment van ressaltar també el suport de diferents grups polítics com la CUP, ICV i ERC a Vilafranca que l’han manifestat obertament. Precisament en aquest sentit aquests tres grups han presentat una moció al ple de l’Ajuntament d’aquest dimarts on demanen a la resta de forces polítiques el seu posicionament respecte aquesta vaga general.

Octavetes per tot arreu

Ahir, des de les set del matí, els dos sindicats repartien octavetes a favor de la vaga general a les estacions de RENFE de Vilanova, Vilafranca i Sant Sadurní. Els sindicats tenien previst intensificar aquesta setmana les assemblees a petites i mitjanes empreses de la comarca on van dir “ha estat més difícil d’arribar”. En aquest sentit, Rica va apuntar que aquests “són els treballadors que tindran més afectació per aquesta reforma. Hi ha gent que vol fer vaga però el propietari no els deixa. Nosaltres anirem amb piquets informatius el dia de la vaga a totes aquestes empreses”. Els sindicats van incidir en què “igual que nosaltres respectem el dret al treball volem que es repecti el dret del treballador a fer vaga”.

Concentració a Vilafranca

En una altra acció, els sindicats van explicar que demà dissabte seran pel centre comercial de Vilafranca per informar a les persones que facin un canvi a les seves compres si preveuen fer-les el proper dia 29. També hi haurà accions informatives per preparar la vaga al mercat del Vendrell i els polígons de Santa Oliva i l’Arboç, al Baix Penedès. Els sindicats anuncien per dimecres una concentració a la plaça de la vila a partir de les dotze del migdia a la qual conviden a tothom a participar-hi per tal que es faci costat als sindicats en la voluntat d’aturar aquesta reforma laboral que, entre d’altres, “facilita l’acomiadament de la gent més antiga. Si no s’atura, aviat hi haurà més atur en persones de més de 45 anys” però també representa una retallada a les pensions i a la sanitat, van explicar els sindicats.
A hores d’ara, hi ha dubtes per saber quin seguiment hi haurà de la vaga en el sector de l’ensenyament que ja arrossega diverses vagues de protesta i que, a més, ha vist com la Generalitat de Catalunya li retallava els salaris. No obstant això, la sensació dels sindicats és que “els mestres faran vaga”.
Per qualsevol dubte els dos sindicats posen un telèfon a disposició dels treballadors, que són el 93 481 27 04 (CCOO) i 93 814 14 40 (UGT).

També et pot interessar

Comentaris