El Vendrell organitza diversos actes rellevants al voltant de la ceràmica

23/09/2010 - 17:12h

El Patronat Municipal de Serveis Culturals de l’Ajuntament del Vendrell organitza diverses activitats per potenciar una mica més la història ceramista de la capital del Baix Penedès. D’entrada, divendres dia 1 d’octubre, al Museu Deu s’inaugurarà a les 7 del vespre una destacada exposició retrospectiva amb obres de Madola, una ceramista barcelonina de renom internacional que mostrarà a la sala soterrani de l’equipament de la plaça Nova 13 peces de gran format i 17 dibuixos. A més, però, Madola ha cedit al museu vendrellenc una altra obra que es podrà veure posteriorment i de manera permanent als seus emblemàtics jardins. Quant a l’exposició, titulada ‘Madola. Terres. 1960-2010’, es podrà visitar fins al 27 de febrer en l’habitual horari del Museu Deu.
Tanmateix, Madola també tindrà exposades més obres seves al Vendrell a partir del mateix divendres que ve. En aquest sentit, segons que va donar-se a conèixer dilluns en roda de premsa, es tractarà de peces de ceràmica de petit format que es podran veure a la galeria d’art Camil·la Pérez Salvà Ceràmica de la plaça de les Garrofes. Amb el títol d’‘Urnes’, aquesta segona mostra d’obres de Madola al Vendrell, que s’inaugurarà després de l’exposició anterior, es podrà visitar fins al 30 de novembre.
Exposició de la V Biennal
D’altra banda, també el primer dia d’octubre s’inaugurarà al Vendrell una tercera exposició sobre ceràmica. En concret, la de les obres premiades a la V Biennal de Ceràmica del 2009. Així, s’hi podran trobar peces de Rafael Pérez, Eulàlia Oliver i Orly Nezer. Serà a la Sala del Portal del Pardo, en una mostra que en aquest cas s’allargarà fins al 30 d’octubre. L’acte d’inauguració, al voltant de les 8 del vespre, anirà acompanyat d’una conferència de Rafael Pérez, guanyador de la biennal ceramista; Màrius Domingo, escriptor autor del catàleg; Hermini Mampel, dissenyador; i Joan Güixens, fotògraf.

També et pot interessar

Comentaris