L’entitat Fem Pinya no vol que es tanqui la residència Sant Francesc de Vilafranca

20/09/2010 - 15:55h

L’entitat Fem Pinya ha volgut manifestar aquesta setmana el seu descontentament davant l’anunci del Consorci Sociosanitari que l’activitat que es fa a la residència Sant Francesc es traslladarà al centre Ricard Fortuny en els propers mesos i, per tant, la residència com a tal tancarà les seves portes. Segons l’associació, el que necessita Vilafranca és “una residència pública cèntrica, no aïllada perquè el Ricard Fortuny està massa lluny del centre i aïlla la gent gran ja que dificulta les visites”.
Fem Pinya, a més, ha recordat el motiu de l’inici d’aquesta associació, que és que es tiri endavant una residència per a la gent gran a l’antic INCAVI. Per això mateix han anunciat que demanaran que es faci un ple extraordinari on presentaran una moció per tal que tots els grups es posicionin i diguin si estan a favor o en contra d’una residència per a la gent gran a l’antic INCAVI.

L’entitat s’ha reunit ja amb ERC i CUP i el dia 29 de setembre tenen una reunió amb l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull. Segons els representants de l’entitat, ERC i CUP estan disposats a donar el seu suport “sempre i quan estudiïn bé la proposta”. El que vol aconseguir Fem Pinya és el màxim suport per tirar endavant un projecte que “ja té partida pressupostària i que beneficia a tothom ja que a banda de la residència hi podria anar un centre de dia, diversos pisos tutelats i un centre cívic tipus Escorxador”.

L’entitat va recordar que en altres poblacions s’estan construint residències per a la gent gran al centre a i que “és vergonyós que a Vilafranca si vols anar a visitar un familiar t’hagis de desplaçar i no pugis treure a passejar la persona pel centre. No volem residències d’aparcament perquè sembla que els tinguem aïllats i no facilitem el seu contacte amb la gent”.
A més a més Fem Pinya demana la màxima col·laboració de gent sobretot d’entre 50 i 60 anys per tal de donar suport i força a la iniciativa. Qui vulgui contactar amb l’associació ho pot fer deixant un missatge a la bústia que l’entitat té a l’Escorxador o enviant un correu electrònic a associaciofempinya@gmail.com.

També et pot interessar

Comentaris