El Consell Regulador del Cava i FIVIN promouen el consum responsable

16/09/2010 - 16:25h

El Consell Regulador del Cava es va adherir ahir dijous al programa ‘Wine in Moderation’, impulsat pel sector europeu del vi i gestionat a Espanya per FIVIN, la delegació de la Federació Espanyola del Vi. La campanya promou el consum responsable de vi i cava com una norma sociocultural amb l’objectiu de prevenir i reduir l’abús i els danys relacionats amb el consum d’alcohol. De la mateixa manera, el programa vol preservar el lloc que el vi i el cava ocupen en el marc de l’economia i la cultura de la societat europea.
La signatura de l’acord ha anat a càrrec del Consell Regulador del Cava, Gustau Garcia-Guillamet i el secretari general de FIVIN, Domingo Valiente. Aquest últim va voler deixar clar durant l’acte que “davant la preocupació de les autoritats de penalitzar el consum d’alcohol, només volem explicar que el vi i el cava no té res a veure amb els altres alcohols ni per la manera ni pel temps en què es consumeix. Tot i així, les autoritats han de saber que el sector del vi i cava està per la moderació i que no promovem cap tipus de pràctiques de happy hour o dos per u com practiquen amb altres tipus d’alcohol”.

Amb l’acord, el Consell Regulador es compromet a la difusió del principal missatge comú de moderació i a complir el codi d’Autoregulació del Vi en Matèria de Publicitat i Comunicacions Comercials de la Federació Espanyola del Vi.
A banda dels missatges de moderació, s’ha creat un Consell d’Informació del Vi, que vetllarà per les ‘bones pràctiques’ a tota Europa i estimularà la investigació independent sobre els aspectes objecte del programa.

També et pot interessar

Comentaris