Valoració positiva de l’Ajuntament del Vendrell per l’inici del curs

15/09/2010 - 15:15h

La primera setmana de curs escolar al Vendrell s’ha desenvolupat amb total normalitat, i les noves instal·lacions que s’han posat en marxa enguany ja es troben a ple rendiment. Aquest és un primer balanç de la posada en funcionament dels centres educatius del Vendrell, tant dels nous com d’aquells en què l’Ajuntament hi ha fet alguna reforma important i d’altres de manteniment, amb una inversió de prop de 200.000 euros. Així, segons l’ajuntament vendrellenc, el nou Institut-Escola Els Còdols ha iniciat el curs amb les dues línies de P3 gairebé plenes (48 alumnes per 50 places) i amb les aules provisionals condicionades per a la pràctica docent, a l’espera que es construeixi el nou edifici, que s’ha de localitzar a la mateixa zona, dins la partida coneguda com Els Còdols. Aquest Institut-Escola és el segon que hi ha a les comarques de Tarragona i representa una oportunitat per afavorir que els menors puguin estar escolaritzats en un mateix centre dels 3 als 16 anys.
Qui també ha estrenat centre aquest setembre són els alumnes de l’escola bressol municipal Vent de Migjorn, que compten amb noves instal·lacions al carrer dels Ocells de Coma-ruga, a tocar de l’Escola Pla de Mar. En aquest sentit, la regidora d’Ensenyament, Marta Tutusaus, ha destacat l’aposta de l’equip de govern per ubicar escoles bressol al costat de les escoles de primària, per establir-hi un vincle i per permetre que hi hagi centres escolars a les diferents zones i barris del
municipi.
L’escola bressol de Coma-ruga neix amb cinc classes en funcionament, quedant-ne una de reserva per a un futur creixement. La demanda, en aquest cas, ha estat elevada i s’ha pogut cobrir sense problemes; de fet, no hi haurà cap nen que es quedi sense poder anar a una de les escoles bressol municipals si així ho ha sol·licitat.
Pel que fa a les escoles, des de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), s’ha registrat un increment de les matriculacions fora de termini en un total de 136 alumnes, fins a dia d’avui. Aquesta demanda, major a la d’altres anys, ha suposat, per exemple, obrir una nova línia de P3 a l’Escola Àngels Garriga.
La demanda de places també és molt important en els cicles formatius que s’ofereixen al Vendrell i que compten amb llistes d’espera que arriben al centenar de persones. Fruit d’aquesta demanda, l’Ajuntament ja fa alguns anys que treballa perquè es creï més oferta formativa d’aquest tipus.
Tutusaus ha afirmat que una capital de comarca com és el Vendrell requereix tenir una millor oferta formativa en aquest àmbit i ha instat la Generalitat a cobrir aquesta demanda. En el mateix sentit, ha assenyalat el futur edifici de l’Escola Oficial d’Idiomes del Vendrell com una assignatura pendent que la Generalitat hauria de resoldre amb celeritat.
Així mateix, Tutusaus ha destacat que “la preocupació més gran de l’Ajuntament en matèria d’Ensenyament ara mateix és la provisionalitat de l’Escola Marta Mata”. Així, ha instat la Generalitat a construir, d’una vegada per totes, el nou edifici de l’escola, que enguany inicia el cinquè any en la seva ubicació provisional. La regidora s’ha mostrat confiada que les obres de construcció del nou edifici Marta Mata s’aprovin aviat, però considera “inconcebible” que els alumnes portin ja cinc anys
esperant.

També et pot interessar

Comentaris