L’IDAP i el Col•legi Sant Josep col•laboren en la implementació d’una nova Aula MAP a Vilafranca

14/09/2010 - 16:08h

Durant el present curs escolar 2010-2011 el Col.legi Sant Josep de Vilafranca disposarà per primera vegada d’aquest recurs educatiu en l’atenció a estudiants de 4rt d’ESO. L’Aprenentatge Productiu a l’ESO és un programa de formació integral que ha permès a l’Institut d’Aprenentatge Productiu de l’Ajuntament de Vilafranca–IDAP, treballar amb estreta col•laboració amb els centres d’educació secundària vilafranquins per tal d’oferir a una part del seu alumnat, de segon cicle d’ESO, una metodologia educativa diferent que els permeti finalitzar amb èxit aquesta etapa de l’escolaritat obligatòria.
Des del curs escolar 2002-03 i fins a l’actualitat han estat prop de 180 els i les alumnes que han pogut formar-hi part, dels quals un 85 per cent han acreditat l’ESO i han pogut continuar el seu itinerari formatiu a un nivell d’estudis superior.

Les Aules MAP (Metodologia de l’Aprenentatge Productiu) són una alternativa al sistema educatiu tradicional, una alternativa innovadora i atractiva en la que els/les alumnes són protagonistes del seu procés d’aprenentatge, prenent-ne part activa en cada moment. L’activitat que és eminentment pràctica, amb un ús intensiu dels ordinadors i d’Internet, i es desenvolupa tant dins com fora de l’aula, amb estades a empreses de la ciutat.

A més de l’IES Milà i Fontanals i de l’IES Eugeni d’Ors, que continuen treballant en la implementació d’aquest tipus d’aula com un recurs en l’estructura de centre, enguany el Col·legi Sant Josep s’inicia en aquesta tasca. Després d’un període intensiu de formació i estudi, l’equip directiu i el professorat d’aquest centre concertat ha cregut en la viabilitat i el potencial de l’aprenentatge productiu, que aplicarà en el marc dels programes de diversificació curricular que necessiten per a treballar amb joves estudiants que pateixen, al llarg de tota l’escolaritat, una gran dificultat d’adaptació al sistema d’aprenentatge tradicional i que, per tant, es troben en risc de finalitzar l’ESO sense l’acreditació corresponent.

Tal i com es fa amb la resta de centres, el Col·legi Sant Josep compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca i de l’IDAP tot disposant d’una especialista a l’aula, del col•lectiu d’empreses col·laboradores i de la coordinació, supervisió i formació continua del professorat en el procés d’implantació de la metodologia de l’Aprenentatge Productiu.

Per a més informació es pot consultar el web de l’IDAP http://www.idap.vilafrancavirtual.org, contactar a través de l’adreça electrònica idap@vilafrancavirtual.org o al telèfon 93 818 06 54 o bé dirigir-se personalment al centre (plaça de la Verema, núm. 1, 1r pis).

També et pot interessar

Comentaris