Tres penedesencs, campions d’Europa d’hoquei amb Espanya

alt
11/09/2010 - 20:42h

La selecció espanyola d’hoquei patins, formada íntegrament per jugadors catalans i en la que tres sadurninencs formen part de la columna vertebral de l’equip, ha aconseguit aquest dissabte el sisè títol europeu consecutiu. Ho ha assolit després de derrotar per un resultat humiliant, 8 a 2, la selecció de Portugal en el gran clàssic de l’hoquei patins mundial que ha estat, un cop més, la final en aquest cas de l’Europeu disputat a la ciutat alemanya de Wuppertal. Només Anglaterra, als anys 20 del segle passat, havia assolit el mateix nombre de títols europeus consecutius. En només deu anys, els jugadors que entrena Carlos Feriche s’han endut 6 títols europeus i 4 de mundials.
La final d’Espanya amb Portugal ha començat prou bé pel combinat espanyol, que a mitja primera part ja guanyava per 3 gols a 0. Portugal, però, s’ha despertat i ha pogut situar-se en un inquietant 3 a 2. A segons del descans, un gol desafortunat en pròpia porta ha col·locat el 4 a 2 pels jugadors d’Espanya.
A la represa el joc ha baixat de nivell, però quan Jordi Bargalló, de Sant Sadurní, ha marcat el cinquè i sisè gols de l’equip espanyol s’ha acabat la resistència i opcions dels portuguesos. Dos gols més han situat el marcador en un inesperat 8 a 2. A més de Bargalló, autor de dos dels gols, els altres jugadors penedesencs destacats en l’equip són Marc Gual i Pedro Gil (a la foto annexa), que també ha anotat dos gols, el primer dels quals obria la golejada.