L’Ajuntament de la Bisbal demana al Parlament que declari l’Estat Català independent

alt
11/09/2010 - 10:28h

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha aprovat amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya una moció que insta al Parlament de Catalunya a declarar l’Estat Català integrat a la Unió Europea. altL’acord s’ha aprovat amb la majoria de vots dels 5 regidors d’ERC i l’única representant de l’Agrupació Democràtica Municipal de Catalunya (ADMC) que formen l’equip de govern. Els grups de l’oposició, dos membres de CiU, dos més del PSC i un exregidor de CiU actualment al grup de no adscrits, han marxat del ple abans de la votació de la moció. El motiu: l’afany de protagonisme que, segons aquests membres, té l’alcalde, l’independentista Josep Maria Puigibet. Tot i no votar el text, CiU s’ha mostrat a favor del sentit de la moció i des del PSC, per exemple, Josep Maria Cuadros l’ha titllat d’anti constitucional.
L’acord
Després de rebutjar el text de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, de part d’un tribunal “que ha estat més que qüestionat per l’àmbit polític sobre la seva legitimitat de dictaminar en aquest afer” i que la sentència “trenca les aspiracions legítimes del poble de Catalunya de la voluntat popular”, la moció insta al Parlament a la “declaració de l’Estat Català per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea”. A més, el ple bisbalenc insta “a les institucions, forces polítiques, societat civil i ciutadania catalana a implicar-se plenament en la nova etapa històrica que s’obre en el camí cap a l’assoliment de la independència nacional”.
Juntament amb els membres de l’oposició, bona part del nombrós públic que omplia la sala de plens de l’Ajuntament de la Bisbal ha abandonat l’indret abans de la conclusió de la sessió extraordinària del consistori.

També et pot interessar

Comentaris