Els Mossos investiguen un intent d’enverinament de conills silvestres a Banyeres

10/09/2010 - 08:33h

Els Mossos d’Esquadra investiguen un suposat intent d’enverinament il·legal de conills de bosc al municipi de Banyeres. Segons fonts de la policia autonòmica, agents de la Unitat Central de Medi Ambient dels Mossos de Barcelona, en col·laboració amb la Fiscalia de Medi Ambient a la demarcació de Tarragona, investiguin l’origen d’aproximadament un centenar de boles de verí que van aparèixer a la zona de la Serra Masroig, a prop del nucli de les Masies de Sant Miquel. De moment, els Mossos han portat a un laboratori per analitzar les mostres recollides per agents forestals i, a partir del resultat corresponent, la policia catalana mirarà si pot imputar a algú el delicte que suposa enverinar animals.
Plaga
Com és sabut de fa temps, la zona del municipi de Banyeres pateix, com altres indrets del Baix Penedès, una proliferació creixent de conills de bosc, que malmeten els conreus i vinyes. Un pagès de la zona ha explicat al 3d8, per exemple, que en una jornada de feina al camp “puc arribar a veure tranquil·lament un centenar de conills”, els quals, entre d’altres indrets, s’amagarien en caus que poden arribar a tenir accessos per on passaria un infant de set anys.
En relació a la proliferació de conills, l’Ajuntament de Banyeres recomana extremar les precaucions a les persones que puguin portar gossos a passejar pel terme i, a més, recordem que la Generalitat ha fet una diagnosi per mirar d’abordar la plaga de conills. Segons ja explicava aquest setmanari en la seva edició del 23 de juliol passat, l’administració catalana destaca que els conills als camps són difícils de combatre perquè la seva elevada taxa de reproducció els permet d’afrontar també una gran persecució per eradicar-los. Amb tot, per combatre la plaga cal demanar permís de batudes i, per tant, posar-los verí és il·legal.

També et pot interessar

Comentaris