Les escales mecàniques creen discrepància entre els veïns de Gelida

alt
10/09/2010 - 06:55h

La setmana passada es van posar en marxa unes escales mecàniques al carrer a Gelida. La idea de l’Ajuntament és que el servei afavoreixi tots els veïns i veïnes del municipi però no tots ho veuen així.

Les escales de la Baixada de les Monges s’havien posat fa menys de 15 anys i tot just ara s’han hagut d’aixecar per posar-n’hi unes de mecàniques que han tingut un cost proper als 700.000 euros, la meitat dels quals ha subvencionat la Diputació de Barcelona. A tot això, caldrà sumar-li el manteniment d’aquesta infraestructura. En el dia a dia les escales són susceptibles de patir desgast. Dilluns al vespre, després d’una estona de pluja, ja no funcionaven.

Projecte municipal
Aquest ha estat un projecte que des de l’inici del mandat ha format part dels objectius del govern municipal gelidenc, que encapçala Lluís Valls. Les escales mecàniques han de facilitar la mobilitat de les persones, dels qui les utilitzin per passejar o dels qui volen anar al carrer Major quan surtin de casa seva o quan surtin dels consultoris mèdics. Des d’aquest divendres aquest servei està obert de les 6 del matí a la 1 de la matinada.

Crítica
El blocaire gelidenc Daniel Garcia Peris va escriure al seu bloc, l’any 2008, que aquest projecte semblava una obra massa gran pel municipi. Garcia Peris, en consonància amb altres veïns, creu que el nombre de persones que se’n beneficiaran serà baix. “No hi ha cap estudi de quantes persones pugen i baixen diàriament per aquestes escales”, es queixa tot recordant que són només de pujada.

Garcia Peris recorda que en el seu dia el Funicular va passar de l’Ajuntament a la Generalitat perquè aquest “no podia assumir-ne el manteniment ja que no era rendible”. A dia d’avui, el Funicular té un ús normalitzat a Gelida.
El gelidenc, però, també valora positivament que “es compleixin els programes electorals”. Les escales mecàniques eren una idea que el PSC havia incorporat en les seves propostes en més d’una ocasió.

Aquest blocaire opina que “tant de bo aquesta experiència serveixi per ser més exigents amb els programes electorals i que hi hagi més participació ciutadana per tal de poder triar les prioritats del que es fa amb els nostres impostos.”
Com a proposta, es considerava més encertat enllaçar l’ascensor de l’ambulatori amb el pati posterior o bé implantar un servei de bus urbà que, al mateix temps, hagués servit per a gelidencs de moltes altres zones del municipi.

També et pot interessar

Comentaris