La subhasta de Firart recapta 4.510€ per la festa major

02/09/2010 - 14:55h

La 23a edició de la subhasta de Firart ha recollit 4.510 euros a benefici de la festa major, una xifra que supera en gairebé mil euros la de l’any passat i que es converteix en una quantitat més que acceptable, tenint en compte que la crisi econòmica encara es deixa veure en molts sectors. La subhasta es va fer, com sempre, el dia 1 de setembre a la tarda, al pati de l’escola Estalella Graells i va ser molta l’expectació que es va generar entre la població sobretot per veure la persona que enguany els organitzadors havien escollit com a director de la subhasta: l’actor Jordi Rios, que imita Carles Pujol, Cruyff o Pichi Alonso, entre d’altres, al programa Crackòvia de TV3.
Rios va fer gala de la seva simpatia, del seu saber estar i del seu humor durant les prop de dues hores que va durar la subhasta i va animar tothom a comprar, atrevint-se, fins i tot, a fer broma d’alguna obra que se subhastava. Sempre amb gràcia i sense ànim d’ofendre.  Com no podia ser d’altra manera, Rios se’n reia dels seus propis errors pel fet de no haver dirigit mai un acte semblant i, al cap d’una estona de subhasta, l’actor fins i tot es va atrevir a demanar de tornar l’any vinent perquè l’experiència de veure com la gent es disputava un quadre li posava “la pell de gallina”.

Concurs Nadal Cava
Abans de la subhasta, però, es van lliurar els premis de la dissetena edició del Concurs Nadal Cava, restringit als pintors que participen a Firart.  El primer premi, dotat amb 1.200 euros, va anar a caure a les mans de la vilafranquina Anna Mongay. El segon premi, dotat amb 600 euros, va ser per Imma Pueyo, de Sant Cugat del Vallès i, finalment, el tercer premi, dotat amb 300 euros, va anar a parar a David Ribas de Sant Pere de Riudebitlles.

Des de l’organització del premi, Xavier Nadal va voler destacar la importància que ha anat adquirint el premi durant aquests disset anys de vida i, sobretot, també va voler felicitar els artistes i clients per mostrar “una gran devoció per l’art”.
Jordi Rios va fer també de mà innocent per treure una papereta de l’urna i convertir Mercè González, de Badalona, en la guanyadora del creuer pel Mediterrani gentilesa, com sempre, d’Over Panda.

El cartell de la FM, en la primera posició
Un cop ja a la subhasta, el quadre que més es va cotitzar va ser el cartell de la festa major d’aquest any, que es va adjudicar per 330 euros. Seguidament, es van vendre, per 300 euros cadascun, els quadres de Manel Vallès i August Rosell, tots dos de Vilafranca.
En quarta posició es va vendre per 270 euros el quadre de la vilafranquina Montserrat Socias i, després, hi va haver un empat entre els quadres de Pere Romagosa de Sant Martí Sarroca i Josep Almirall-Llusià, de la Granada. Els quadres d’aquests dos artistes es van comprar per 240 euros cadascun.
A banda dels quadres de Firart, durant la subhasta també es va oferir als allà presents la possibilitat de comprar els dos quadres que els seus autors havien cedit per al sopar solidari de divendres passat, a benefici de la restauració dels campanars de Santa Maria. Es tractava d’una litografia del pintor Antoni Vives Fierro i una obra fotogràfica de gran format de Waltraud Maczassek. El primer es va vendre per 720 euros i el segon per 400 euros.
Finalment, es va sortejar un e-book entre tots aquells que havien comprat algun quadre durant la subhasta, que va recaure en la persona que havia comprat el quadre de Waltraud Maczassek.

També et pot interessar

Comentaris