La Policia Local portarà un crespó negre al canell per festa major

26/08/2010 - 14:16h

La Policia Local de Vilafranca portarà un crespó negre al canell durant la festa major per protestar pel que ells consideren unes males condicions laborals. Demanen més recursos tant materials com humans per desenvolupar la seva feina d’una manera “més correcta”.
Això ho han decidit després que dilluns es reunissin de manera inesperada amb l’alcalde, Pere Regull, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Maria Josep Tuyà. Els policies havien convocat una concentració davant l’ajuntament i, segons expliquen, en cap cas estava previst reunir-se amb el govern.

Reunió al setembre
A la concentració hi havia una vintena d’agents i el primer que els va dir l’alcalde és que eren “molt pocs” per tal d’arribar a un acord. Per aquest motiu, els va emplaçar al setembre per fer una reunió “on hi hagi la pràctica totalitat de la plantilla i arribem a un acord que puguem tirar endavant tant políticament com econòmicament”.

Al setembre, segons va explicar Regull, l’interventor els presentarà els números de l’Ajuntament i justificarà que no hi ha diners per augments de sou. “Podem repartir la partida que hi ha d’una altra manera, però donar més diners no pot ser”, va voler deixar clar l’alcalde no sense demanar que “fins al setembre estigueu tranquils i fent feina”.

Segons Regull, el PSC els va enganyar en moltes ocasions, com ara assegurant que hi havia una partida per a la nova caserna quan en realitat “no hi ha ni un euro”, va afirmar Regull. L’alcalde va voler explicar als agents que “tothom vol més diners però nosaltres en tenim menys” i va assegurar que el que ara és prioritari és “atendre la gent que s’ha quedat sense feina i que no pot ni menjar. No dic que no us mereixeu un augment de sou però el diner públic ara mateix ha d’anar per als més necessitats”.
Segons la policia, un exemple de les seves males condicions és que el passat cap de setmana no es van poder cobrir els serveis mínims establerts i no van poder donar un bon servei. “Si algun ciutadà es va sentir poc atès, ho lamentem perquè no és la nostra voluntat, però no hi ha més personal”, afirmen els agents.

Pel que fa a la possibilitat que fessin algun tipus de reivindicació per festa major, l’alcalde va apuntar en la mateixa reunió que “tots estem en el mateix bàndol, que és donar servei públic i per tant no crec que vulgueu desatendre la festa major. Si ho féssiu per mi seria un acte irresponsable i de deslleialtat al ciutadà. Cal estar tranquils i arribar a un acord”.

També et pot interessar

Comentaris