L’Ajuntament de Vilafranca vol implantar la finestreta única

alt
23/07/2010 - 09:07h

El regidor de Foment de l’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, acompanyat pel cap del servei, Fernando de León, va presentar el balanç de les accions municipals per a la promoció de l’ocupació a la Vila que s’han executat durant aquest primer semestre del 2010, les que estan en marxa i les que estan, a hores d’ara, en preparació perquè es puguin engegar a partir del setembre. El regidor va expressar el compromís de l’Ajuntament de treballar en els temes de foment de l’ocupació, tenint en compte la taxa d’atur a Vilafranca i comarca, que fa que s’hagi convertit en una prioritat de l’acció municipal. Tot i això, Gusi es mostrava minimament optimista, ja que aquest ha estat el segon mes consecutiu en què ha baixat el nombre d’aturats a la vila, i afirmava que el Servei de Foment de l’Ocupació està treballant en noves línies que han de generar ocupació en els propers temps com pot ser tot allò relacionat amb la rehabilitació d’habitatges, el medi ambient i les energies renovables, les tecnologies de la informació i la comunicació, els serveis a les persones, la promoció de la gastronomia i el cooperativisme. Tant el regidor com Fernando de León van posar èmfasi que, en les darreres setmanes, des del Servei de Foment de l’Ocupació, amb els Serveis Socials Municipals i altres departaments s’està treballant en el disseny d’un dispositiu per a optimitzar les respostes locals a les diverses demandes ciutadanes des de la perspectiva de la inclusió social i el treball. Aquest dispositiu, anomenat Centre Municipal de Recursos per a la Inclusió i el Treball (CRIT), es defineix fonamentalment com a recurs facilitador, que acollirà les demandes laborals i socials des d’una perspectiva integrada de prevenció de l’exclusió social.
Fernando de León va fer balanç del primer semestre de 2010 pel que fa al Servei de Foment de l’Ocupació. Així, en el conjunt de programes i serveis del SFO s’ha registrat 7.400 participacions. Majoritàriament, 4.738, són assistències al Club de la Feina, recurs que es consolida com a eina bàsica en la recerca activa de feina i com a espai de captació de demandes de tot tipus. En accions d’orientació, derivació i orientació, el SOIP va registrar 1.714 demandes ateses. Per la seva banda, en els Itineraris Personals d’Inserció (IPI) han participat 436 persones al llarg d’aquests sis mesos.
En l’àmbit de la formació professional ocupacional que s’imparteix al CFO Francesc Layret, la participació ha estat de 326 persones, de les quals 218 corresponen a accions formatives, 72 al programa SEFED, 29 al Programa de Transició al Treball (PTT) i 7 als nous itineraris del Programa d’Aprenentatge Permanent.
En els quatre programes d’ocupació s’han comptabilitzat, en conjunt, 89 persones beneficiàries, de les quals 35 són participants als Itineraris d’Inserció sociolaboral per a persones beneficiàries de RMI, 9 als Plans d’Ocupació del programa Treball als Barris, 25 a l’Antena Espirall (tots dos lligats a la Llei de Barris de l’Espirall) i 20 al programa ILO QUID.
Pel que fa a les accions en execució, De León ha detallat el Club de la Feina, les 12 accions formatives que s’impartiran a la tardor, el programa SEFED i el projecte ILOQUID que facilitarà formació especialitzada en treballador/a familiar, monitor sociocultural per a gent gran o promoció de l’autoocupació.
En aquests darrers dies, ha estat aprovada la subvenció del Departament de Treball a l’Ajuntament de Vilafranca per al desenvolupament d’un Pla de Dinamització de l’Economia Cooperativa que coordinaran el Servei de Foment de l’Ocupació, el Centre Àgora i l’Associació Entrem-hi. Aquest pla, que es preveu posar en marxa el setembre tindrà com a objectius inicials, promoure el model d’economia cooperativa a l’àmbit local, realitzar una diagnosi territorial de l’economia cooperativa existent i del potencial cooperatiu de l’entorn i crear un espai de concertació dedicat a l’economia cooperativa del territori.

Comentaris