El ple del Vendrell rebutja felicitar ‘la Roja’, com demanava el PPC

alt
22/07/2010 - 17:21h

El ple de l’Ajuntament del Vendrell ha rebutjat aquest dijous, amb els vots de CiU i ERC, l’abstenció del PSC i PxC i només els dos vots a favor de la moció per part del Grup Municipal del Partit Popular, una proposta defensada pel portaveu del PPC, Ricardo Jovani, perquè el consistori felicités la selecció espanyola de futbol pel títol mundial assolit a Sud-àfrica. ‘La Roja’, com se l’ha promocionat des de diversos sectors socials i polítics a l’Estat, s’ha quedat doncs sense aquesta felicitació institucional al Vendrell. Altres temes del ple han estat demanar a la Generalitat la declaració de l’històric edifici de la Cooperativa Agrícola com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i l’aprovació del conveni entre el Departament de Salut de la Generalitat, el Servei Català de la Salut i l’Ajuntament del Vendrell per a la construcció i equipament del Centre d’Atenció Primària (CAP-2) que s’ha d’edificar a la zona del Botafoc.
Quant a la moció del PPC que proposava felicitar institucionalment ‘la Roja’, Jovani havia destacat en la moció que “el gran èxit obtingut per la selecció espanyola al Mundial de futbol mereix que les institucions públiques estiguin a l’alçada del que la ciutadania espera”. El Vendrell, Tarragona i tot Catalunya, va assegurar ja fa uns dies el representant dels populars a l’Ajuntament del Vendrell, van sentir com a propi el triomf de la selecció estatal i “és per això que demanem que el consistori vendrellenc feliciti la Real Federación Española de Futbol i la selecció espanyola”. Com dèiem, la proposta només ha rebut el suport explícit dels populars.
Cooperativa i CAP
Pel que fa a la sol·licitud perquè la Generalitat declari la Cooperativa Agrícola com a BCIN, els motius serien pel “valor arquitectònic i la seva significació històrica, artística i social”, diu la moció aprovada per unanimitat.
Val a dir que l’edifici a la carretera de Valls és de l’any 1912 i que el 1934 va ser objecte d’una ampliació amb un celler soterrani, obra de l’arquitecte Cèsar Martinell.
Quant al CAP previst al Botafoc, el segon que hi haurà al Vendrell, s’edificarà en un solar municipal de 3.000 m2 entre l’avinguda Baix Penedès i el carrer Batllori Munné. Amb una superfície construïda de 1.585 m2 i un pressupost de 3.996.879 euros, el conveni aprovat ahir per unanimitat estableix que el projecte i el posterior equipament el tiri endavant l’Ajuntament del Vendrell i després la Generalitat en reintegrarà l’import.

També et pot interessar

Comentaris