L’Adif licita les obres per tancar el recinte de l’estació del Vendrell

alt
09/07/2010 - 10:37h

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) de l’Estat invertirà més de 95.000 euros en un sistema per tancar l’accés a les vies de l’estació de Renfe al centre urbà del Vendrell. L’alcalde, Benet Jané, s’ha felicitat per la decissió, però ha recordat que continuarà reclamant una nova estació. El tancament, que delimitarà el recinte ferroviari, estarà format de diversos mòduls estructurals realitzats amb materials que proporcionaran rigidesa i resistència als impactes. Segons ha informat l’Adif, les obres ja han estat licitades per un import de 95.444 euros. S’emmarquen en el conveni signat en el seu dia pel Ministeri de Foment, l’Adif i la Societat Estatal d’Infraestructures del Transport Terrestre, per a la realització d’actuacions de millora a la xarxa ferroviària de titularitat de l’Estat a Catalunya. Aquestes inclouen les obres per a la modernització d’estacions i actuacions per a la millora de les línies ferroviàries. Així mateix, responen al compromís del Ministeri de Foment de realitzar un pla global d’inversions per a la millora permanent de les seves infraestructures i estacions de la xarxa de Rodalies de Barcelona, a la qual pertany l’estació vendrellenca.
Les obres al Vendrell
Els treballs licitats al Vendrell afectaran un tram de via de gairebé mig quilòmetre, al costat esquerra de l’estació, i delimitaran el recinte ferroviari per augmentar la seguretat tant pel que fa als ciutadans com a la seguretat del trànsit ferroviari per la zona.
El tancat previst estarà format per mòduls estructurals amb protecció galvànica que formen un marc de 2,7 metres d’alçada per 2,5 metres d’amplada. Aquest sistema de tancament, segons ha destacat l’Adif, està realitzat amb materials que proporcionen rigidesa i eviten la deformació de la malla per pressions o impactes.
Aquestes obres, amb un termini d’execució d’aproximadament un mes i mig, contemplen, a més, el tancament i reparació del tancament actual i del mur de formigó annex que hi ha a la zona.
Satisfacció en l’alcalde
L’alcalde, Benet Jané, ha explicat amb l’edició impresa del 3d8 ja al carrer, que les obres adjudicades són molt beneficioses i permetran guanyar “seguretat i dignificar” en certa manera l’indret de l’estació al Vendrell. Amb tot, Jané recorda que “continuem demanant una nova estació, ja sigui amb un edifici a l’altra banda (de les vies) o fent-ne una de soterrada, si és que ho vol Renfe”. “Nosaltres no ens tanquem a cap possibilitat, tot i que aquesta última és una solució a mig o llarg termini”, ha conclòs Jané.

També et pot interessar

Comentaris