El ple del Vendrell rebutja la sentència del TC i l’alcalde diu que “només ens sotmetrem a la força”

alt
09/07/2010 - 10:14h

El ple de l’Ajuntament del Vendrell, en una sessió extraordinària i urgent, ha aprovat aquest divendres rebutjar la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya. L’alcalde, Benet Jané (CiU), ha estat contundent en tancar la sessió: “Acatar (la sentència) no és sinònim de sotmetre’s; només ens sotmetrem a la força, mai en un debat democràtic”. altaltA més de rebutjar la sentència del TC, el ple vendrellenc ha mostrat el seu suport a les resolucions que de manera majoritària es prenguin al Parlament de Catalunya en la sessió monogràfica que es celebrarà en els propers dies i instar als ciutadans del municipio a participar “de manera massiva” a la manifestació d’aquest dissabte a Barcelona. L’acord s’ìncloïa en una moció presentada per l’alcalde vendrellenc, i que ha obtingut el vot favorable dels grups municipals de CiU, PSC i ERC, i en contra del PPC. Plataforma per Catalunya (PxC) considera que hi ha problemes més urgents al país qu la recent sentència sobre l’Estatut i ha dit que aquest partit compta amb simpatitzants i militants de tota ideologia política, per acabar abstenint-se en la votación de la moció per “donar llibertat de vot i d’anar o no a la manifestació, i perquè no volem que cap dels nostres simpatitzants se senti incòmode”.
Dues mocions rebutjades
Al mateix plenari s’hi han presentat dues mocions més. Una d’ERC, que en realitat eren dues propostes, demanava afegir al text aprovat finalment un redactat perquè l’Ajuntament del Vendrell es declarés “moralmente exclòs” de la Constitució Espanyola, o bé aprovar una moció en el mateix sentit amb tot un redactat nou. Aquestes propostes només han rebut el vot del regidor republicà, Eladi Llop, a qui no ha sorprès la sentència que retalla l’Estatut; PxC s’ha abstingut i la resta de partits polítics l’han rebutjat.
Finalment, el PPC ha presentat una moció a darrera hora en la què deia que “ara no és el momento de generar enfrontaments institucionals sinó d’abocar-nos a que Catalunya torni a ser una economia generadora d’ocupació”. El text ha estat rebutjat perquè només ha obtingut el vot favorable del grup popular, PxC ha continuat abstenint-se com en la resta de mocions i CiU, PSC i ERC han votat en contra. Segons el portaveu dels populars, Ricard Jovani, si els regidors del ple vendrellenc haguessin estat “coherents” i diguessin el que pensen i fessin el que diuen, “no sé si la moció d’Alcaldia sortiria aprovada”.

També et pot interessar

Comentaris