Sant Sadurní estudia acollir el futur Parc Tecnològic del Cava

09/07/2010 - 09:07h

La casa de Can Guineu es podria convertir d’aquí a pocs anys en la seu del Parc Tecnològic del Cava, una instal•lació que compartiria espai amb el Consell Regulador del Cava que ja fa temps que estudia la possibilitat de traslladar-se a aquest edifici. Aquest centre d’investigació vitivinícola, que estaria vinculat a la Universitat Rovira i Virgili (URV), serviria per complementar l’activitat del Parc Tecnològic del Vi (VITEC), que des de fa gairebé un any ja funciona a Falset.
Per donar informació sobre quina seria la tasca que s’hauria de desenvolupar des d’aquest centre, diferents regidors de l’Ajuntament de Sant Sadurní i representants del sector cavista es van reunir dijous a la tarda amb el rector de la (URV), Francesc Xavier Grau, i amb el director tècnic de VITEC, Sergi De Lamo. En la trobada, que es va celebrar a la seu de la Confraria del Cava, De Lamo va explicar quines són les funcions que compleix el Parc Tecnològic del Vi (una instal•lació única a l’Estat), entre les quals hi ha l’experimentació amb els diferents tipus de sòls i de raïm per veure quin comportament tenen amb els canvis de clima.
Segons va dir el mateix De Lamo, el Parc Tecnològic del Cava seria un “magnífic complement” de VITEC ja que permetria treballar amb detall amb el vi espumós, un producte que no es toca massa al centre de Falset. El sector del Cava ja ha mostrat el seu interès per aquest projecte, i sembla que estaria disposat a avançar en conjunt per aconseguir que s’instal·li a Sant Sadurní. De moment, ja s’han elaborat unes enquestes que es repartiran entre els elaboradors perquè siguin ells els que marquin les pautes de quines tasques els interessaria que desenvolupés aquest centre científic.
Joan Amat, alcalde del municipi, va destacar durant la trobada de dijous que aquesta “és la primera pedra” per fer realitat aquest projecte. Amat va dir que no serà fàcil tirar endavant el Parc Tecnològic del Cava, “però si el sector hi creu és possible” va afegir, així com també va dir que és necessari que els cavistes també creguin en Can Guineu per poder tirar endavant la proposta.

Comentaris