Girona explica les mesures del CCAP contra la crisi davant un grup de joves

06/07/2010 - 10:33h

El passat 30 de juny el grup Joves Implicats x Vilafranca van organtizar la xerrada amb en Jordi Girona, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. La xerrada portava per títol “L’Alt Penedès, un espai d’oportunitats per l’ocupació” i va servir per realitzar una fotografia de la situació actual del mercat laboral a l’Alt Penedès.
Entre les conclusions extretes, destaca la posada en relleu de quins eren els sectors amb més ocupació actualment, essent remarcable el sector serveis amb un 50% de persones ocupades.

Des del Consell Comarcal es va explicar la propera creació d’una taula per a la millora del coneixement entre els instituts i les empreses. Es pretén doncs que els instituts del Penedès puguin oferir una formació més vinculada amb el que el jovent es trobarà posteriorment en el moment d’integrar-se al mon laboral.

També es parlà de la creació d’una agència, a nivell comarcal, que facilitarà a les futures empreses instal•lar-se al Penedès, és a dir, quan una empresa estigui buscant qualsevol poble per ubicar-s’hi a la comarca, aquesta agència informarà a l’empresa de quins seran els pobles amb terreny industrial suficient i amb bones comunicacions per poder-s’hi instal•lar. D’aquesta manera, és farà més àgil la comunicació “ajuntament- empresa”.

En finalitzar l’exposició, va tenir lloc un interessant debat entre els assistents i el president del Consell Comarcal tot tractant temes vinculats amb les deslocalitzacions d’empreses, la vinculació de la formació professionalitzadora amb les empreses de l’Alt Penedès, entre d’altres. Sobre aquest darrer tema, va destacar les gestions realitzades pel Consell Comarcal per portar a Vilafranca el cicle formatius de “cures auxiliars d’infermeria” que s’impartirà el proper curs al institut Milà i Fontanals de Vilafranca del Penedès.

També et pot interessar

Comentaris