Petició de 20 anys de presó per als suposats autors del crim de Segur

02/07/2010 - 08:14h

Gairebé quatre anys després d’un crim a Segur que va saccejar la societat calafellenca, les restes de la víctima, Carolina Ortiz, encara no han aparegut però ja s’apropa el dia del judici al qual seran sotmesos els joves Víctor A.O, de 26 anys, fill de la víctima i Gemma O.M., de 23, companya sentimental.
El fiscal que porta el cas, succeït el 30 d’agost del 2006, ha sol•licitat al jutge unes penes de 20 anys de presó per un delicte d’assassinat i cinc mesos més per profanació de cadàver. A més, demana que els dos encausats abonin 60.000 euros a cadasuna de les altres dues filles de la víctima. L’acusació particular, representada pel lletrat Damià Tarragó, és la mateixa que la del fiscal, amb la variant que eleva a 75.000 euros la indemnització a cada filla de Carolina Ortiz.
Sang freda
Els fets es remunten al 30 d’agost del 2006 quan la víctima, de 46 anys, va arribar al seu domicili del número 46 del carrer Baixador de Segur. Allà va discutir amb el seu fill Víctor que, segons descriu el fiscal, la va empènyer cap a la rentadora, fet pel qual la mare va caure a terra. Va ser llavors quan el seu fill la va apunyalar diversos cops amb un ganivet, que es va trencar, cosa que va aturar l’acció del jove que, més tard, es va apoderar d’un tornavís i li va clavar a la seva mare, que va aconseguir escapolir-se de la cuina on era i amagar-se al bany. Fins allà van accedir els dos joves, que la van fer caure a la banyera. La mare, mig atordida, va intentar convèncer el seu fill que no l’agredís més, dient-li que ella havia decidit marxar de casa i que li deixava tot a ell. La resposta del fill va ser que moriria allà mateix. Carolina, sempre segons l’informe del fiscal, va poder aixecar-se i dirigir-se cap a la habitació on va ser agredida de nou, moment en què va comencar a tremolar i a tenir convulsions. Va ser en aquell moment quan Víctor va anar de nou a la cuina, va agafar un ganivet gran de serra i mentre Gemma li aguantava el cap, el jove va tallar el coll de la seva mare.
Va ser l’endemà, primer dia de setembre, quan els dos joves van començar a esquarterar el cos de Carolina amb una serra mecànica. Després, van impregnar les restes amb alcohol i les van cremar a la xemeneia. Quan les restes s’havien refredat, les van col•locar en bosses de plàstic que haurien abandonat en un contenidor de brossa a la part alta de Cunit. Després, per no aixecar sospites, els dos assassins van retornar amb tren cap a Segur de Calafell.
Als dies següents, els dos joves van netejar el pis, que també van repintar i no va ser fins el 6 de setembre, quan Víctor, acompanyat d’una de les seves germanes, va denunciar a la policia la desaparició de la seva mare.

També et pot interessar

Comentaris