Comença el judici per presumptes coaccions i amenaces a la mediadora cultural de Cunit

alt
01/07/2010 - 19:40h

Aquest dijous s’ha fet a Tarragona el judici contra l’imam de Cunit, la seva dona i la seva filla i el president de l’Associació Islàmica de Cunit, per presumptes coaccions, amenaces i injúries contra la mediadora cultural Fàtima Ghailan. altLa vista ha aixecat molta expectació mediàtica. Primerament, l’imam, Mohamed Benbrahim, i el president de l’associació, Abderrahman El Osri, han negat haver coaccionat Ghailan, suposadament, segons la Fiscalia, perquè no faria prou per vetllar pel col·lectiu magribí des del seu càrrec a l’Ajuntament de Cunit. En canvi, l’imam ha dit al judici que la mediadora, de religió musulmana, el va insultar. Les dues autoritats musulmanes de Cunit han negat també haver promogut una recollida de signatures perquè Ghailan perdés la feina. Amb tot, si que han reconegut haver rebut queixes perquè suposadament Ghailan no respectava molts marroquins.
De la seva banda, Ghailan ha assegurat que l’imam va amenaçar-la, i també als seus fills menors d’edat, i que s’ha sentit “perseguida”. Segons la noia, el president de l’Associació Islàmica va sentir-se “atemorida” i que alguns dels acusats la van titllar de no ser bona musulmana i que li van dir “a veure quan durava a l’Ajuntament” en el moment en què va demanar un espai de la mesquita per fer cursos d’alfabetització per a dones musulmanes.
Petició de presó
altLa Fiscalia i l’acusació particular demanen una pena de 5 anys de presó per a l’imam, per delictes de coaccions, amenaces i calúmnies; 4 anys per al president de l’Associació Islàmica de Cunit, per coaccions i calúmnies; i dos anys de presó per a la dona i la filla de l’imam, per coaccions. A més, sol·liciten una indemnització per danys morals a la mediadora cultural, i la prohibició d’apropar-se a menys de 500 metres.

També et pot interessar

Comentaris