Cunit debatrà dilluns la prohibició del burca i la responsable d’Immigració ho critica

25/06/2010 - 10:34h

La setmana que ve hi haurà dues qüestions importants pel que fa a aspectes de la presència de la cultura musulmana al municipi de Cunit. D’una banda, dilluns, dia 28, al matí a partir de les 10, és previst que el ple de l’Ajuntament debati un parell de mocions sobre una hipotètica prohibició del vel islàmic integral a la població. I, de l’altra, dijous, 1 de juliol, tindrà lloc a Tarragona el judici contra l’imam i persones del seu entorn, per presumpte assetjament a la mediadora cultural Fàtima Ghailan, de religió musulmana com les quatre persones inculpades en el cas. Al ple de dilluns hi haurà dues mocions sobre l’ús del nicab i el burca a Cunit. Quant a una proposta del PSC, soci majoritari a l’equip de govern, la proposta concreta és que es limiti l’accés amb aquell vel integral als edificis municipals. La proposta es farà a partir d’una modificació d’una ordenança que haurà de dur a terme la Taula per a la Diversitat de l’Ajuntament de Cunit. A banda d’això, però, l’Ajuntament de Cunit haurà de continuar “fomentant la igualtat entre les persones, per tal d’impulsar el diàleg obert, en qualsevol dels àmbits, amb accions i programes específics”. Finalment, la moció sol•licita a la Generalitat i l’Estat que, d’acord amb les seves competències, regulin si cal o no prohibir l’ús del burca en qualsevol indret de la via pública.
De la seva banda, una moció del PPC, també al govern cunitenc, proposa prohibir a la via pública -no només, per tant, als edificis municipals- les vestimentes que cobreixen el rostre de les persones. El PPC proposa només excepcions “en relació a la celebració de les festes tradicionals, així com per raons de seguretat pel que fa a les forces i cossos policials o per raons de salut i higiene en el treball”. La moció del PPC també va parlar de “dur a terme accions de sensibilització i de formació de tots els col•lectius socials de la ciutat, encaminades a garantir el respecte a la dignitat de la dona des dels valors de la plena igualtat i la convivència”. Els populars també insten a les Corts Generals de l’Estat i al Parlament de Catalunya a “estendre aquesta prohibició al conjunt dels munipicis”.
Dures manifestacions de Sílvia Martínez (PSC)
En relació a aquest tema, val a dir que la regidora socialista responsable dels afers d’immigració al govern de Cunit, Sílvia Martínez, ha declarat en una entrevista al diari El País que el PSC “ha perdut els papers i prohibir el burca és absurd”. Segons Martínez, que no té por a possibles represàlies polítiques del seu grup i afirma que prefereix “tenir la consciència tranquila”, encara està esperant que l’alcaldessa, la també socialista Judith Alberich, o algú altre de la direcció local del PSC cunitenc es posi en contacte amb ella per parlar de la decissió de prohibir el vel islàmic integral als edificis municipals de Cunit. Martínez, a més, comenta també que es va assabentar pels mitjans de comunicació de la decissió d’Alberich de presentar una moció el proper ple.
Judici pel ‘cas Fàtima’
Quant al judici pel ‘cas Fàtima’, serà dijous al Jutjat del Penal número 2 de Tarragona. La Fiscalia demana 5 anys de presó per a l’imam, per amenaces, coaccions i calúmnies; 4 pel president de l’associació islàmica local i 2 per la dona i la filla de l’imam.

També et pot interessar

Comentaris