Obrir una botiga a Vilafranca, més fàcil a partir d’ara

25/06/2010 - 09:54h

El ple de dimarts al vespre va aprovar de manera inicial una ordenança amb l’objectiu de simplificar tots els tràmits que s’han de fer per obrir un establiment que, en principi, no té dificultats tècniques. Des del govern, Aureli Ruiz va explicar com a establiments tipus bars, restaurants o discoteques sí que se’ls continuarà exigint una comprovació tècnica anterior.
En els altres casos, però, sovint serà possible obrir la botiga només amb una comunicació i el govern haurà de destinar els mateixos recursos a mirar si compleixen la normativa, però un cop l’establiment ja hagi obert. Segons Ruiz, amb aquesta ordenança, l’obertura d’un nou establiment s’haurà d’acompanyar d’un informe tècnic validat i, per tant, hi ha més responsabilitat per al cap tècnic de l’obra, que és qui ha d’assegurar que tot compleix la llei.

Van votar a favor de l’ordenança CiU, PP i ICV i es van abstenir PSC, ERC i CUP. Des d’ICV, Bernat Villarroya va avançar que presentaria al·legacions igual que també va fer des d’ERC Pep Quelart afirmant que “no volem un liberalisme salvatge que s’apoderi del comerç”. Des de la CUP, Xavi Navarro va apuntar que estaven d’acord a eliminar la burocràcia però que els feia por l’ordenança perquè “hi ha botigues que ja incompleixen la normativa i, per tant, no podem refiar-nos de la bona pràctica de la gent”. Des del PSC també es va assenyalar que es presentarien al·legacions a l’aprovació inicial.

També et pot interessar

Comentaris