L’IES Alt Penedès s’imposa a l’Eugeni d’Ors en la primera edició del concurs Joverd

21/06/2010 - 09:12h

Prop de 100 joves es van reunir el passat dissabte 19 de juny a Cal Figarot per celebrar la primera edició del JOVERD, el concurs de castells entre centres educatius de l’Alt Penedès, organitzat pels Castellers de Vilafranca.

Aquest primer any han estat dos els instituts participants al concurs: l’ institut Alt Penedès i l’ institut Eugeni d’Ors, tots dos de Vilafranca. Els primers es van anomenar els Bordegassos de l’Alt Penedès; i els segons, Castellers de l’Eugeni d’Ors. La resposta per part dels alumnes va ser molt positiva, i l’ambient durant tot el matí a la seu social dels Verds va ser molt bo. El concurs va constar de 3 rondes: a la primera, els dos participants havien d’aconseguir 4 pilars de 2 i, a la segona, s’havia de realitzar un pilar de 3 amb pinya, a la que se li havia de treure el baix i les crosses una vegada el pilar estava carregat. Els dos instituts ho van aconseguir, i a la tercera ronda es va decidir el guanyador a través d’una prova d’estirar la corda. Els guanyadors van ser els Bordegassos de l’Alt Penedès. Com van destacar els Verds, aquest projecte és per apropar els castells als joves de la comarca i perquè vegin Cal Figarot com un lloc proper i obert a tothom.
De cara a properes edicions del JOVERD, els responsables dels Castellers de Vilafranca han decidit fer-ho més a principi de temporada, ja que per calendari, als centres educatius els hi va millor. D’aquesta manera és preveu una major resposta al concurs, ja que és important destacar la bona resposta dels professors d’Educació Física dels centres penedesencs, no només dels dos que van participar al concurs, davant d’aquesta iniciativa.

També et pot interessar

Comentaris