El Vendrell prohibeix oficialment el burca als equipaments municipals

alt
11/06/2010 - 10:37h

El Vendrell ja és la segona ciutat catalana que prohibeix el burca i el nicab als equipaments municipals. Lleida va obrir un camí que ha seguit el Vendrell, i està previst que la setmana vinent ho facin Tarragona i Reus. El ple de l’Ajuntament del Vendrell ha aprovat, per unanimitat dels grups presents, la moció, proposada pel grup de CiU, que governa en minoria al consistori vendrellenc. Els regidors convergents han votat a favor, junt amb els grups a l’oposició de PxC, PP i ERC. El moment polèmic ha vingut quan els set regidors del PSC han abandonat la sala just abans de debatre’s la moció. alt
L’Ajuntament del Vendrell ha donat el primer pas per limitar l’accés i l’ús de qualsevol vestimenta o accessoris que cobreixin totalment la cara i que impedeixin la identificació i la comunicació visual en els edificis i equipaments municipals. És a dir, s’ha donat un primer pas per prohibir que dones musulmanes o d’altres, puguin accedir a edificis públics amb el burca o el niqab.

La moció de Convergència i Unió que consistia en sol•licitar que el Consell Municipal per la Convivència i Civisme proposi la modificació de l’actual ordenança municipal de Convivència i Civisme del Vendrell per limitar l’accés i l’ús de qualsevol vestimenta que cobreixi la cara i que impedeixi la identificació i comunicació en els edificis municipals, ha comptat amb el suport dels grups municipals d’Esquerra Republicana (ERC), Partit Popular de Catalunya (PPC) i Plataforma per Catalunya (PxC). En canvi no ha tingut el suport del Grup Municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) que abans de debatre la moció de CiU, han abandonat la sala de plens, adduint a un espectacle mediàtic. No cal dir que la presència al ple de Josep Anglada, president de Plataforma per Catalunya (PxC) ha aixecat l’interès dels mitjans de comunicació que gairebé igual que ara fa deu anys – la greu inundació que va patir el centre de la vila – han col•lapsat les dependències municipals.

En el decurs de l’àmpli debat, el portaveu de Plataforma per Catalunya (PxC) August Armengol, ha demanat a l’alcalde que la limitació del burca i del niqab s’estengui a tot el terme municipal.

Segons ha explicat Jaume Domingo, regidor de Convivència i Civisme de l’Ajuntament del Vendrell, ara el Consell Municipal de Convivència i Civisme haurà de modificar l’actual ordenança municipal que haurà de ser refrendada en una pròxima sessió plenària.

També et pot interessar

Comentaris