El PSC exigeix a CiU que rectifiqui i cobreixi les places vacants de policia

09/06/2010 - 10:35h

El PSC de Vilafranca afirma que la plantilla de la policia local és un 12% inferior a la de fa un any i que això està afectant la prestació de serveis en matèria de seguretat ciutadana.  Per això mateix, els socialistes demanen al govern que rectifiqui la seva decisió de no cobrir les places vacants de policia i assegura que, si no les cobreix, el govern deixa la policia molt mancada d’efectius per garantir un bon servei al ciutadà.
Falta de recursos
Segons el cap del PSC, Francisco Romero, actualment la policia no té els recursos suficients per afrontar els diferents serveis necessaris i afirma que, per al govern, això no és una prioritat ja que “ni cobreixen les places pressupostades i, per tant, ens donen a entendre que la seguretat per al govern de CiU no és important”.
El PSC vol deixar clar que en cap cas qüestionen la professionalitat dels agents policials sinó que el que critiquen és que el govern no tingui cap projecte ni model clar i, per tant, la policia cada cop té més mancances.

“Política d’aparador”
El regidor socialista Xavier Lecegui afirma que el govern prioritza una “política d’aparador” en detriment dels serveis reals perquè, segons Lecegui, “ens podem trobar diversos agents en un punt de la població amb l’únic objectiu que la població els vegi però deixant sense servei la resta de Vilafranca i això és molt greu”.
Lecegui lamenta que en els últims anys s’hagi invertit molt en policia local, tant en recursos humans com en material, i creu que ara aquest esforç “no continua i a sobre cada cop va a menys”.
Per Lecegui, a més, el govern ha entrat en una política de contradiccions en el seu propi programa ja que, segons explica, CiU va assegurar que es donarien compte de les activitats realitzades per la policia davant del ple i això no s’ha fet.
“A més, tampoc han convocat junta de Seguretat i és vergonyós que les últimes dades que tenim pel que fa a la policia local siguin de fa dos anys i mig. Creiem que el nombre de detinguts i de denúncies ha augmentat, però no tenim res oficial”, apunta Lecegui, al mateix temps que lamenta que el Pla de Qualitat de la policia s’hagi posat en marxa però que no estigui complint tampoc el calendari perquè hauria d’estar acabat el febrer.
Romero ha demanat al govern també que no s’oblidi de la seguretat ciutadana mantenint, com a mínim, els recursos necessaris per assegurar la tranquil·litat ciutadana en tots els barris de Vilafranca.

Ordenança de civisme
Per altra banda, el grup municipal socialista demana que es reprenguin els treballs per fer possible una nova ordenança de civisme i convivència que faciliti l’actuació de la policia local per garantir la seguretat a l’espai públic i eliminar així “la paràlisi” en la qual, segons el PSC, està sotmesa ara la policia local.
Per Romero, la feina iniciada pel govern socialista per fer possible aquesta ordenança ha quedat interrompuda i és urgent posar-la en marxa. “La policia necessita eines per poder actuar”, afirma Lecegui. El regidor socialista, finalment, assegura que, a banda de les set places que queden ara vacants, hi haurà algunes baixes més “i no només per temes econòmics sinó perquè en l’últim any i mig no s’ha convocat cap plaça i, per tant, això fa que els agents estiguin poc motivats”.

També et pot interessar

Comentaris