El govern de CiU proposarà la prohibició de la burka en edificis municipals del Vendrell

31/05/2010 - 14:21h

El grup municipal de CiU al govern en minoria de l’Ajuntament del Vendrell proposarà al proper ple, previst per aquest mes de juny, una moció per prohibir entrar en equipaments públics amb el rostre cobert amb la burka i el niqab típics de la cultura musulmana. El regidor de Convivència i Civisme, Jaume Domingo, ha comentat que “és hora de dir les coses pel seu nom” i que en un estat democràtic com el nostre “ha costat molt aconseguir els drets per les dones”, i un dels seus drets és no haver d’estar sotmesa a la voluntat dels homes, per exemple, per posar-se una burka. Domingo ha comparat el cobriment del rostre, per exemple, amb la possibilitat, “que a ningú se li ocorriria”, d’accedir a fer qualsevol mena de tràmit en un edifici “cobert amb un passamuntanyes”.
Un altre argument apuntat pel mateix regidor és que, quan es va a un equipament municipal és, sovint, per tramitar-hi alguna qüestió personal i, per tant, cal que la persona en qüestió pugui ser clarament identificada.
Finalment, Jaume Domingo ha mostrat el seu “respecte escrupulós a totes les cultures, tradicions i religions, però com que ha costat molt que les dones tinguin drets, ens sembla del tot incorrecte que per motius religiosos o de qualsevol altra mena hi hagi persones que hagin d’anar així (amb burka) pel carrer”. “Des del respecte a les tradicions, el que també volem és que es respecti la nostra manera d’entendre les coses i, per tant, les dones aquí tenen la llibertat per poder exercir i ningú no ha d’anar sotmesa a portar aquest element”, ha afegit Jaume Domingo, per concloure: “Si algú porta la burka sense estar sotmesa, per voluntat pròpia, ha de saber que en els edificis públics la gent no hi pot entrar amb passamuntanyes ni amb la cara tapada. Amb tot, ens sembla que una cosa tan lògica l’hem de dir”.
En el cas que la proposta de CiU s’aprovi, l’Ajuntament del Vendrell serà el primer del Penedès i de tot Tarragona a prohibir l’accés amb burka i niqab en edificis municipals, després del cas recent del consistori de Lleida.

També et pot interessar

Comentaris