Els Xicots de Vilafranca carreguen el seu primer quatre de vuit de l’any

31/05/2010 - 07:57h

Els Xicots de Vilafranca van aconseguir carregar el seu primer quatre de vuit de la temporada durant la Diada del Firal – Memorial Joan Sol al costat dels Castellers de la Vila de Gràcia i els Minyons de Terrassa, que van convertir la plaça Milà i Fontanals en plaça de nou gràcies al tres de nou amb folre que hi van descarregar. El cartell convidava a afició i castellers a gaudir d’una bona actuació castellera com finalment així ha estat. Quatre castells de vuit i un de nou han fet que la Diada del Firal d’enguany fons la millor, pel que fa al nivell dels castells, des de la seva creació l’any 2005. Amb l’afegit que els Xicots hi han realitzat el seu primer castelll de vuit del curs, un 4 de 8 carregat i els Minyons de Terrassa el seu primer de nou de l’any.

Al voltant de dos quarts d’una els Xicots van encetar l’actuació amb un 5 de 7 que es va haver de desmuntar per indecisió de la canalla. En la repetició però, i amb una acotxadora que s’estrenava, el van completar sense més problemes. És el segon després del de les Fires de Maig i la solvència amb la qual s’executà demostra la confiança que li tenen a aquest castell des de fa anys.
En la segona ronda va arribar el plat fort del dia pels Xicots, el 4 de 8. Després de l’intent desmuntat de les Fires, el carro gros arribava amb un bon treball d’assaig però amb dubtes amb la canalla. Amb primer peu desmuntat el castell es va alçar amb bones mides fins l’entrada de dosos. A partir d’aquest moment van començar ha sorgir problemes de quadratura que malgrat tot van permetre carregar-lo sobradament abans de trencar-se.
La caiguda del 4 de 8 no va ser dolenta però, malgrat això, els Xicots van decidir tancar la millor actuació de l’any amb un tranquil 3 de 7 en la tercera ronda i un pilar de 5 a la de pilars.
Els Xicots van marxar satisfets de la plaça contents d’haver pogut fer un castell de vuit per la Diada del Firal després de tres anys sense assolir-ho. Així mateix, i encara que el 4 de 8 no es pogués completar, la renovació del pom de dalt està donant els seus fruits i això esperona als Xicots a descarregar-lo en properes diades.

Al costat dels Xicots van actuar els Minyons de Terrassa i els Castellers de la Vila de Gràcia. Els Minyons van descarregar la torre de 8 amb folre, el 4 de 8 i un 3 de 9 amb folre, el primer castell de nou que es veia al Firal. Els de Gràcia també van brodar una excel•lent actuació completant la torre de 7, el 4 de 8 i el 5 de 7. En la ronda de pilars totes les colles van acabar fent el pilar de 5.

També et pot interessar

Comentaris