El Barcelona, campió de la Copa d’Europa d’hoquei

alt
26/05/2010 - 19:51h

El FC Barcelona s’ha proclamat aquest diumenge a la tarda, a la localitat italiana de Valdagno, campió d’Europa d’hoquei patins. L’equip blaugrana ha sumat la divuitena Copa d’Europa del seu palmarès després de derrotar el Vic, a la finalíssima de la Final a Sis, per 4 gols a 1. Els jugadors de Ferran Pujalte han fet un gran encontre i a la mitja part ja hi han arribat amb avantatge de dos gols (2-0). Dos gols més a la represa han sentenciat el partit, que el Vic només ha pogut ‘maquillar’ amb el gol de l’honor a 29 segons del final.
El Noia es va quedar a les portes de la final
El sotscampió europeu ha estat el Vic, però aquest dissabte, i durant vuit minuts, el Noia-Freixenet va ser a les portes de la classificació per a la final. Va ser l’estona que es va estar a un sol gol d’accedir al partit contra el Barcelona.
Els jugadors de Ferran López van plantejar contra el Vic un encontre amb la intenció no només de derrotar els osonencs, que amb un empat en tenien prou per poder anar a la final de la Copa d’Europa d’hoquei, sinó amb les ganes d’intentar l’impossible: guanyar per un mínim de cinc gols els osonencs per poder disputar la final. Amb aquesta intenció, els sadurninencs van fer un gran partit ofensiu, malgrat que al descans s’hi va arribar amb un solitari gol de Guillem Cabestany (al minut 2, de penal).
La segona part es va posar molt de cara als penedesencs en només dos minuts i mig, del 29 al 32 de partit, quan Aleix Esteller per dues vegades i novament Cabestany van posar el marcador en un increïble i esperançador 4 a 0. El Noia-Freixenet va veure que el miracle era possible, estava ple de moral i al davant tenia un Vic absolutament desconcertat i pràcticament fora de la final. A la graderia, jugadors i aficionats del Reus Deportiu començaven a patir, però no perquè el Vic els fés fora de la final, sinó perquè això ho aconseguís el Noia-Freixenet. Amb el 4 a 0 i a manca encara de 17 minuts pel final, Cabestany ha tingut dues faltes directes que no ha pogut transformar. A més, els penedesencs van tenir altres ocasions per al cinquè gol.
Malauradament, però, i després d’una falta directa desaprofitada per Titi Roca, el primer gol de Marc Torra pel Vic va encetar tres minuts absolutament bojos en què el Noia va perdre tota la feina feta en 40 minuts. El Vic va empatar a quatre quan encara faltaven 7 minuts pel final. Tot seguit, Bargalló va fallar la falta directa que hauria significat el 5 a 4 i Torra sí que va aprofitar un penal abans d’entrar a la recta decissiva de l’encontre. Els dos darrers minuts de partit van ser també força esbojarrats. Així, David Cáceres va fallar una falta directa, Eloi Mitjans va empatar de penal a 1’26” del final i encara hi va haver un altre penal, a 20 segons de la botzina, que Mitjans no va poder transformar. Per tant, per només un gol de marge, el Vic es va classificar per la final, en detriment del Reus Deportiu i d’un Noia Freixenet que va poder somniar despert molta estona.
L’altre finalista i posteriorment campió, el Barcelona, va humiliar el Valdagno italià amb un contundent 11 a 3, tot i que, necessitant dos gols d’avantatge per accedir a la final, el Barça va arribar a perdre per 3 a 1.
Un altre marcador
D’altra banda, en partit ajornat en el seu dia a l’OKLliga, el Caixa Penedès Patí Vilafranca ha perdut per 7 gols a 2 a la pista gallega del Cerceda.