Albert Hill serà el cap de colla de la Jove Xiquets de Vilafranca

21/05/2010 - 08:25h

Després de setmanes de misteri, de rumors i de notícies amb comptagotes, finalment la Colla Jove Xiquets de Vilafranca dóna la cara. Ho fa presentant els membres de la junta fundacional que, amb caire provisional, dirigirà els primers passos de l’entitat fins que una assemblea decideixi els càrrecs definitius de la primera junta directiva.
Dos castellers, un home i una dona, han estat els designats com a cap de colla i presidenta de l’entitat. Albert Hill serà el responsable tècnic i Montse Vallès s’encarregarà de la part institucional.

Al seu costat també hi seran Laura Joya, com a secretària; Jesús Pié, com a tresorer; Joan Gimbert i M.Àngels Beré, com a responsables del vestuari i la logística i, a la part tècnica, Manel Trias, com a responsable de pinyes i Mari Cruz, com a responsable de la canalla. Finalment, Manel Cantón exercirà de secretari tècnic.
Aquesta és la junta que ha treballat durant mesos per tal que el projecte de la Colla Jove de Vilafranca no quedi en no res. I aquesta és la junta que, divendres que ve, a dos quarts de deu de la nit, obrirà les portes de l’Escorxador per a tots aquells que es vulguin acostar al primer assaig de la nova entitat.
Albert Hill, “Tapi”, és un vilafranquí de 37 anys prou conegut en els cercles castellers de la vila. Fa castells des del 1984 i sempre a les files dels Xicots de Vilafranca. Casteller experimentat, ha pujat a quarts, terços i segons de castells de vuit i ha desenvolupat diversos papers a la tècnica. L’any passat, coincidint amb el Projecte Nou dels Xicots, va ser sotscap de colla i cap de troncs.
De la seva banda, Montse Vallès, vilafranquina de 37 anys i filla de casteller, ha passat per les dues colles de la vila, un any als Castellers de Vilafranca i els darrers onze com a membre dels Xicots. L’any passat també formava part de la junta dels vermells presidida per Manel Trias.
La junta directiva tindrà caire provisional i, segons informen, així que la colla tingui prou efectius i faci les primeres actuacions, es convocarà una assemblea en la qual s’aprovaran els estatuts, que ja s’han presentat al departament de Justícia i s’escollirà la primera junta directiva. L’objectiu és dur a terme un procés com més transparent i obert millor i, al mateix temps, segons els impulsors, donar oportunitats als membres que s’incorporin a la colla i vulguin participar a nivell organitzatiu.

També et pot interessar

Comentaris