El nou Protocol de Plaça del Concurs de Castells inclou les compatibilitats entre construccions

20/05/2010 - 16:04h

El nou Protocol de Plaça per al Concurs de Castells de Tarragona, vàlid per a la pròxima convocatòria del 3 d’octubre inclou, entre d’altres aspectes, un llistat de compatibilitats entre castells. Aquest és un dels punts més representatius pel que fa a les regles relatives a l’enlairament de castells, regles que aplicarà el jurat a l’hora de valorar les construccions. El nou protocol permetrà que provar un castell amb folre o amb folre i manilles i la mateixa estructura sense folre o sense manilles no sigui incompatible per a les colles. Així, per exemple una colla que assoleixi el quatre de nou amb folre pot provar posteriorment el mateix castell però sense folre.
El protocol de Plaça l’ha aprovat la Comissió Assessora del Concurs, un grup integrat per representants de tot el món casteller, amb  membres de les colles capdavanteres, els mitjans de comunicació i de la Coordinadora de Colles. La Comissió ha estat capaç de posar-se d’acord per primera vegada en relació amb un document debatut i aprovat per diversos sectors.
D’altra banda, el Protocol incorpora un canvi significatiu pel que fa als intents permesos. En relació a aquest aspecte, una colla no podrà intentar una construcció quan ja l’ha intentat dues vegades en la mateixa actuació; quan ja l’ha carregat o descarregat en la mateixa actuació, o bé quan és una construcció d’estructura idèntica(amb el mateix nombre de components en els pisos de tronc).

També et pot interessar

Comentaris