Els Nens del Vendrell tornen a participar en el projecte ‘Tots som una colla’

19/05/2010 - 15:24h

Els  Nens del Vendrell participen a la segona edició de projecte de difusió del fet casteller “Tots som una colla”. Es tracta d’una iniciativa de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) per a la integració de població nouvinguda
dins el món casteller gràcies a la convocatòria d’uns tallers teòrics i pràctics que serveixin com a introducció al fet casteller. “Tots som una colla” es planteja com una invitació a participar d’una activitat oberta a tothom qui vulgui saber una mica més sobre el món casteller i conèixer com és per dins una colla castellera.
L’any passat es va desenvolupar una prova pilot en quatre de les poblacions amb colla castellera: Salt, Vic, Guissona i El Vendrell. Aquest 2010 el projecte s’ha ofert a les 56 colles castelleres actualment existents. Fins el moment, ja han confirmat la seva
participació un total de 28, pertanyents a una vintena de poblacions, entre les quals s’hi troba un cop més El Vendrell.
Els tallers organitzats pels  Nens del Vendrell es desenvoluparan al seu local social, situat a l’Avinguda de la Riera de la Bisbal, s/n (cantonada carrer Quarter) els propers dimecres 26 de maig, el dilluns 31 de maig i el divendres 4 de juny a dos quarts de nou del vespre. El primer dels tallers es planteja com una presentació de la història dels castells i dels Nens del Vendrell, la colla degana del món casteller, finalitzant amb una visita guiada per la seva seu social.
Durant el segon taller, els assistents tindran l’oportunitat de conèixer els diferents tipus de construccions castelleres i alguns aspectes pràctics de tècnica castellera. L’últim taller consistirà en la participació activa a l’assaig especial de preparació de la diada castellera del 84è aniversari dels Nens del Vendrell, que se celebrarà el proper 6 de juny a la plaça vella del Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris