Acord entre l’Ajuntament i l’ACA per resoldre els problemes pel mosquit tigre al Vendrell

alt
19/05/2010 - 10:28h

El ple de l’Ajuntament del Vendrell ha aprovat aquest dimecres el conveni amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que preveu algunes de les mesures acordades per combatre la proliferació del mosquit tigre al municipi. Es tracta d’una actuació a la part de la desembocadura de la riera de la Bisbal, al barri marítim de Sant Salvador. Amb un pressupost d’aproximadament mig milió d’euros, el consistori vendrellenc tirarà endavant la construcció d’una canonada que reculli l’aigua abans d’arribar al pont de la línia del ferrocarril i l’evacuï uns dos quilòmetres mar endins, a l’emissari submarí que es va construir quan encara no hi havia en servei la depuradora comarcal d’aigües residuals. Segons que ha explicat el regidor de Medi Ambient i Serveis, Jaume Domingo, el cost de l’obra l’afrontarà d’entrada l’Ajuntament del Vendrell, però l’ACA abonarà posteriorment un 95% del cost total.
D’altra banda, l’Ajuntament del Vendrell i l’ACA també han acordat mesures per combatre el mosquit tigre al Torrent del Lluc, al seu pas pels barris del Pèlag i del Puig. En aquest indret més cèntric, l’ACA ja ha començat a fer alguns treballs previs a l’endegament del torrent, sense ciment, però amb una actuació suficient perquè l’aigua pugui córrer, ser absorvida i no s’entolli. Amb aquesta actuació, juntament amb un tractament específic contra les larves del mosquit, que s’anirà repetint en diverses intervencions fins passat l’estiu, el consistori vendrellenc i l’ACA creuen que els veïns de la zona no tindran més problemes pel mosquit tigre.
D’altra banda, un cop acordades les solucions contra el mosquit tigre al Vendrell, Jaume Domingo ha estat crític davant de certes actuacions veïnals en el moment que es reclamaven actuacions concretes. Així, el regidor del govern de CiU ha dit que va ser una “irresponsabilitat” penjar alguns cartells i fer algunes manifestacions públiques sobre una hipotètica contaminació de les platges de la capital del Baix Penedès.

També et pot interessar

Comentaris