El Vendrell estrenarà per la festa major el Ball de Cintes

alt
Avatar
18/05/2010 - 08:32h

L’Agrupació de Cultura Popular del Vendrell, L’Embarcada, celebra per tercer any consecutiu el Dia de L’Embarcada i a la festa major estrenarà un nou element per a la cultura popular vendrellenca, el Ball de Cintes. El Ball de Cintes del Vendrell el ballaran un total de 25 membres (21 dones i 4 homes). Originari de Les Preses (Garrotxa), pel que fa al territori penedesenc es comença a ballar, l’any 1974 a Les Roquetes i el 1986, a Vilanova i la Geltrú. Aquest ha estat el referent dels impulsors l’hora d’adaptar l’entremès dins l’agrupació vendrellenca. El vestuari és una adaptació d’Isabel Crespo, on es combinen els colors blau i verd, senyera del Vendrell, amb un fons blanc comú en molts dels balls populars existents a la vila. La coreografia i la música són obra de Montse Lopez i Jordi Lopez, respectivament.
Quant als actes del Dia de l’Embarcada, s’allargaran en aquesta ocasió durant diverses jornades. Així, aquest dijous, dia 20, a les 8 del vespre i a l’esplai del Tívoli, es duran a terme els tallers de cultura popular amb la col•laboració del Patronat municipal de Serveis Culturals i el programa “Aprenem amb la Cultura” del Vendrell. Aquest programa destinat als alumnes dels cursos de Català per Adults i de les parelles lingüístiques visitarà L’Embarcada, qui obre les portes a tothom que vulgui conèixer de ben a prop els balls i les seves curiositats.
L’endemà divendres, a 2/4 de 4 de la tarda, es faran tallers de cultura popular per totes les escoles del Vendrell. L’Embarcada enceta tallers de Cultura Popular adreçats als alumnes de P5. Els diferents balls es distribuiran per totes les escoles per tal d’aproximar la cultura popular als més petits. Aquesta activitat vol ser una ampliació del projecte “Les maletes de Festa Major”, activitat realitzada gràcies a L’Embarcada i el Pla Educatiu d’Entorn.
El mateix divendres, a les 8 a la Plaça Vella i amb col•laboració de la Comissió per la restauració de l’orgue, es podrà gaudir d’un concert per a públic familiar a càrrec de Xavi Lozano. Aquest músic ensenyara com sonen objectes que veiem diàriament, fins i tot molts d’ells fets a partir de materials reciclats.
I dissabte hi haurà el gruix d’actes programats. Començarà amb les tradicionals matinades pels carrers del centre de la vila, amb sortida a les 8 des de Cal Jornet i, a més de les Gralles del Baix Penedès, aquest any es comptarà amb alumnes de l’Escola Músics, escola que col•labora amb L’Embarcada en la formació de nous interprets d’instruments tradicionals.
A les 11, a la plaça Nova hi haurà tallers infantils amb la companyia Katakrak. Aquesta companyia crearà espais lúdics amb materials reciclats. Aquesta activitat durarà fins les 2 i novament hi col•labora el Pla Educatiu d’Entorn.
Ja a la tarda, a 2/4 de 7 i des de la Rambla, passant pels carrers del centre fins a arribar a la Plaça Vella, tindrà lloc una cercavila. Hi participaran tots els balls de L’Embarcada més els Gegants de Torredembarra i els Ball de Pastorets de Torredembarra.
Per finalitzar la cercavila es celebrarà un sopar de socis a la Plaça Nova, sopar que es clourà amb un concert amb els grups: “Orquestra Sincronia” i “Orquestra Zàping”.

També et pot interessar

Comentaris