El Ball d’en Serrallonga de Vilafranca commemora els 30 anys de la seva recuperació

alt
14/05/2010 - 09:47h

El Ball d’en Serrallonga de Vilafranca celebra enguany els 30 anys de la seva recuperació. Aquesta setmana membres actuals del ball i alguns dels fundadors l’any 1980 van presentar els primers actes que s’organitzaran per rememorar-ho. El primer de tots i, hores d’ara, el de més rellevància, serà l’exposició que del 21 de maig al 13 de juny es farà a la Capella de Sant Joan amb el títol “L’ombra d’en Serrallonga”. L’exposició mostrarà una visió històrica de la figura de Joan Sala i Ferrer, més conegut com a Joan de Serrallonga, l’evolució del mite i com van apareixent balls parlats a la cultura catalana que mantenen viva la llegenda del personatge. A l’exposició, que s’inaugurarà divendres que ve a 2/4 de 8 del vespre, el visitant hi podrà veure la recuperació del ball a la vila a través d’un audiovisual i s’hi farà un repàs dels balls que actualment perduren i mantenen la llegenda. Els actuals membres del ball van anunciar que el mateix dia de la inauguració es farà pública una primícia d’àmbit històric i documental.
Un cop inaugurada l’exposició, l’auditori del Vinseum acollirà la projecció del making off de la minisèrie Serrallonga projectada per TV3 l’any 2008. Aquest acte comptarà amb la presència del director de la minisèrie, Esteve Rovira, i d’alguns actors que van participar en el rodatge. Finalment, i pel que fa a l’exposició el diumenge 30 de maig, a les dotze del migdia i el dissabte 12 de juny, a les set de la tarda es faran visites comentades de l’exposició a càrrec de Josep Maria Feliu.
El 12 de juny, a les sis de la tarda, a la plaça de la Constitució es farà el segon dels actes, aquest enfocat a acostar la figura d’en Serrallonga als més petits de la vila a través d’una representació de titelles amb el títol “Coneixeu en Serrallonga?”. Hi ha previst, tot i que de moment encara no hi ha data fixada, un dinar on són convocats els 120 exballadors i balladors actuals del ball. El regidor de Cultura, Raimon Gusi, que va oferir el màxim suport a l’aniversari, va destacar que el ball a la vila “és un signe d’identitat de la nostra història i per això necessita molta cura”.

També et pot interessar

Comentaris