Canvi de director a Vinseum de Vilafranca

Avatar
12/05/2010 - 15:43h

Després de molts mesos sense direcció visible al capdavant de Vinseum i amb les diverses tasques repartides entre l’equip actual, finalment el patronat del Museu, a proposta de la junta, va nomenar aquest dilluns una nova direcció, que recau en la persona de Xavier Fornos, fins ara conservador de col·leccions de Vinseum en substitució de Montserrat Iniesta.

El nomenament de Fornos és de caràcter temporal, que adoptarà un caire prorrogable anualment fins que la situació econòmica permeti el Museu convocar oficialment una plaça. Així, Fornos assumeix la direcció tècnica de Vinseum, un paper que no li és desconegut, atès que els darrers mesos ha desenvolupat aquesta funció a causa de la llarga baixa de l’anterior direcció.
Xavier Fornos va explicar que la seva intenció és “continuar els projectes que hi ha ja en marxa” i que el seu paper serà el de director tècnic, per tant, pendent encara de cobrir els àmbits de gestió econòmica i de comunicació, unes funcions que es preveu que desenvolupi una altra persona.
Estret vincle amb el Museu
Xavier Fornos Sabaté té 37 anys i és llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i Màster en Museologia i Gestió del Patrimoni, també per la UB.
Des del 2003 ha format part de l’equip tècnic del Museu, tot i que la seva relació amb l’entitat ve d’anys enrere, quan el 1998 va participar en una beca de documentació que va inventariar i informatitzar les col·leccions del Museu. El seu aprenentatge en el camp de la museologia es completa amb tasques de documentació de col·leccions al Museu Víctor Balaguer i al Museu Romàntic Can Papiol, de Vilanova, i al Museu Romàntic Can Llopis de Sitges. També va participar en el muntatge d’exposicions als Museus de Sitges l’any 2002 i va coordinar i elaborar els textos de l’exposició del centenari de l’Estació Enològica de Vilafranca, l’any 2003.
Ja al Museu de Vilafranca, des del 2003 va coordinar la programació cultural fins que l’any 2005, amb la mort de l’aleshores conservadora en cap, Maria Rosa Senabre, va assumir el càrrec de conservador de les col·leccions.
Xavi Fornos ha estat l’encarregat de dirigir el trasllat de les col·leccions, amb el buidatge de les sales d’exposició per donar pas a l’exposició actual, Tast de Vinseum, i ara seguint de prop les obres de rehabilitació del Palau Reial.

També et pot interessar

Comentaris