Lax’n’Busto i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, junts en un projecte musical

Avatar
11/05/2010 - 07:31h

Recollint una proposta feta des del Vendrell, els Lax’n’Busto, junt amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà ampliada amb la col•laboració d’altres músics reconeguts , han creat aquest “Concert per a grup i orquestra”, com una experiència engrescadora que mai havien tingut l’oportunitat fins ara de portar-la a terme. Es tracta d’un concert on les cançons del grup es vesteixen de gala, amb l’aportació d’una orquestra de formació clàssica, i uns arranjaments realitzats especialment per aquest concert per arranjadors de primer nivell com Joan Albert Amargós, Pere Bardagí, Josep Maria Duran i Juan Méndez, a més dels propis musics del grup. El Joan Albert Amargós ha coordinat a més, l’elecció de músics i dels arranjadors. Amargós ha treballat amb músics tan coneguts com, Plácido Domingo, Montserrat Caballé, Camarón de la Isla, Paco de Lucía, Víctor Manuel, Joan Manuel Serrat, Mecano, Luz Casal, Cómplices, Ana Belén, Miguel Ríos, Miguel Poveda, Tomatito, Vicente Amigo, etc

Els concerts de presentació d’aquest projecte es faran els propers dies 16, 17 i 18 de juliol al nou Teatre Àngel Guimerà de El Vendrell. El divendres 16 i el dissabte 17 el concert serà a les 22 hores i el diumenge 18 a les 19 hores.
Podeu comprar les entrades a l’oficina del CIT del carrer Dr. Robert, 33 del Vendrell; telèfon 977/66.02.92. També les podreu adquirir a la web del grup www.laxnbusto.com, a www.rgb.cat, a www.codetickets.com i a la web del CIT www.citvendrell.cat.
Els Lax’n’Busto fa prop de 24 anys que són dins el panorama musical; han enregistrat tretze treballs discogràfics i han fet moltes col•laboracions en recopilatoris i discos tributs o d’homenatge a d’altres artistes.
Han fet més de 1200 actuacions i no tan sols a Catalunya i Espanya. També han tocat a Xile, Argentina, Alemanya i França entre d’altres països. Han rebut alguns dels premis més importants de la música catalana. El 1990 el vídeoclip amb la cançó “Tinc fam de tu” és guardonat amb el Premi Nacional al millor videograma creat per encàrrec. El 1993 “Qui ets tu” guardonat amb el Premi Sputnik al millor disc de l’any. El 2000 reben el Premi al Disc Català de l’any per Ràdio 4 i el 2001 els Premis Enderrock al millor grup, millor disc, millor cançó i millor directe-, per votació popular. El 2004, els Premis Endrerrock al millor artista, millor disc, millor cançó i millor directe per votació popular. El mateix 2004, Premi ARC al millor artista pop-rock. El darrer és el 2009 els Premis Enderrock al millor DVD Lax’n’Busto a l’Apolo per votació popular.
L’Orquestra de Cambra de l’Empordà (OCE), és la única orquestra de corda professional i estable a Catalunya. Ha actuat a 43 països dels cinc continents, portant a terme més de 2.500 concerts en els seus disset anys d’existència.
Amb un repertori que consta de 628 obres i uns components seleccionats d’arreu del món, l’OCE ha rebut distincions com a Membre d’Honor del Consell Internacional del Moviment Europeu, Premi Popular de la COPE, Premi Sirena l’any 2001 i el Premi Nacional de Música l’any 1992 al millor intèrpret de música clàssica.
El repertori escollit vol homenatjar d’alguna forma cançons que sovint no han pogut formar part del repertori del grup pel seu context, i que amb l’ajut dels arranjaments i l’orquestra agafen una nova dimensió musical que mai no havien tingut.

També et pot interessar

Comentaris